HK.dk logo

DSB-besparelser: Regeringen opfører sig som en fjendtlig kapitalfond

01. september 2017  |  HK Trafik & Jernbane  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

’Regeringen optræder som en fjendtlig kapitalfond, der søger at trække værdier ud af jernbanesektoren uden hensyn til fremtiden.

Besparelser på over to milliarder kroner hos DSB over de næste fire år vil dræne virksomheden og forringe forholdene for de togrejsende væsentligt.’

Sådan lyder det fra fagforeningen HK Trafik & Jernbane, der er rystet over det udspil til DSB-besparelser, som regeringen netop er kommet med.

I 2018 vil DSB miste 200 millioner i kontraktbetaling, et beløb der ifølge udspillet stiger hvert år indtil 2021 – i alt over to milliarder kroner.

Ideologisk felttog med gidsler

- De mange fornyelser på jernbaneområdet øger for en tid omkostningspresset, men nu lægger regeringen samtidig op til storbesparelser. Det er absolut ikke realistisk. Det ligner mest af alt et ideologisk felttog med togpendlerne som gidsler. De mange infrastrukturarbejder de kommende år kræver et stærkt og samlet DSB og derfor frygter vi fremtiden for passagererne,’ siger formanden for HK Trafik & Jernbane, Dennis A. Jørgensen og tilføjer:

- Før sommeren gik transportministeren ud med bombastiske meldinger om et totaludbud af jernbanedriften, og nu lægger regeringen så op til milliardstore besparelser – alt sammen i en periode med renovering af jernbanenettet, kapacitetsudvidelser, elektrificering og nye tog. Det hænger ikke sammen,’ siger HK Trafik & Jernbaneformanden.

Først SKAT – så DSB


- Udspillet kan bedst sammenlignes med besparelserne, der ødelagde SKAT. De kostede skatteyderne et tocifret milliardbeløb og ødelagde danskernes tillid. Og nu er turen så kommet til DSB, uden at man tilsyneladende har lært noget.”

De nye besparelser kommer oven i de 300 millioner kroner, der tidligere blev taget ud af DSB’s budget.


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk