Vi opdaterer vores it-systemer i dag 18/09-21 kl. 8.00 - 22.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Overvejer du fastholdelsesfleksjob

01. september 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Får du eksempelvis en arbejdsskade eller en nedslidningsskade, kan der måske etableres et fastholdelsesfleksjob. Men der er nogle ting, du skal være opmærksom på.

HK betragter generelt fleksjobordningen som en god mulighed for at kunne fortsætte på arbejdsmarkedet, selv om man ikke har en fuld arbejdsevne. Med fleksjobreformen er det dog blevet vanskeligere at blive fastholdt i fleksjob hos ens nuværende arbejdsgiver. 
Får du en arbejds- eller nedslidningsskade, som betyder, at du ikke kan blive i din nuværende stilling, fordi skaden medfører varig og væsentlig begrænsning i din arbejdsevne, er det helt centralt, at dine begrænsninger bliver synliggjort.
For, at du kan blive fastholdt på din arbejdsplads i fleksjob, kræver det, at du har været ansat i minimum 12 måneder under de sociale kapitler i overenskomsterne eller på særlige vilkår. Det kan være lavere arbejdstid eller ændrede arbejdsopgaver.
Desuden er det et krav, at du og din arbejdsgiver udarbejder en plan for fastholdelse på skrift. Planen skal indeholde forskellige elementer som skånehensyn og arbejdsopgaver.
Kravet om 12 måneders ansættelse efter de sociale kapitler gælder ikke, hvis der er tale om en akut sygdom eller arbejdsskade, hvor det er åbenlyst formålsløst at benytte sig af de sociale kapitler.
Se video med Henny Meyer Refsgaard, faglig sagsbehandler i HK MidtVest:


Kontakt HK

Får du en skade, der medfører varig og væsentlig begrænsning i din arbejdsevne, er det en god idé at kontakte HK, som kan hjælpe dig i processen på vej mod et fastholdelsesfleksjob.
Det er også en god idé at inddrage tillidsrepræsentanten.
I forbindelse med drøftelse af langvarig sygdom, som nogle gange fører til delvis uarbejdsdygtighed, er det vigtigt, at tillidsrepræsentanten får nedskrevet alle forsøg på at fastholde kollegaen på arbejdspladsen. Det kan være omplacering, færre timer, mindre belastende arbejde og lignende. Der vil være brug for dokumentationen ved ansøgning om et fastholdelsesfleksjob.

Fleksjob

Sammen er du stærkere. 
det gælder også gode tilbud. 


Tjek dem her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk