HK.dk logo

Arbejdstilsynet får bedre værktøj til at sikre ordentligt psykisk arbejdsmiljø

04. september 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nye regler fra beskæftigelsesministeriet giver Arbejdstilsynet ret til at gennemføre samtaler med medarbejderne, uden at chefen lytter med.


Fremover har Arbejdstilsynet ret til at gennemføre samtaler med medarbejderne om det psykiske arbejdsmiljø på virksomheden, uden at en leder overvåger samtalen. 

Det er resultatet af en ny regelændring, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) netop har besluttet. 

Marianne Vind, næstformand for HK/Privat, er meget positiv overfor ministerens beslutning.

- Det er absolut godt nyt for det psykiske arbejdsmiljø, at medarbejderne ikke skal overvåges af chefen, når de taler med Arbejdstilsynet om det psykiske arbejdsmiljø. 

Alle kan sige sig selv, at medarbejdere kan føle sig tvunget til at holde ting for sig selv, når chefen lytter med, siger hun.

Samtidig kan Arbejdstilsynet også træffe afgørelser om krænkende handlinger, hvis de udgør en risiko for de ansattes sikkerhed og sundhed.

chefen

- Det er et godt initiativ, som har et stort potentiale for at forebygge mobning og de belastninger, det kan medføre. Cirka 12 procent af alle medarbejdere er fortsat udsat for mobning i Danmark, og det har desværre ikke ændret sig i mange år, siger Marianne Vind.

Hun påpeger dog også, at de markante forringelser i Arbejdstilsynets budget, som de senere år har budt på, kan spænde ben for tiltaget.

- Man kan frygte, at Arbejdstilsynet slet ikke har folk til at gennemføre de uovervågede samtaler på grund af besparelserne. Det vil vi følge meget nøje, siger Marianne Vind.

Ifølge LO har Arbejdstilsynet brug for et løft på 80-90 millioner kr. årligt, hvis beskæftigelsesministeren vil gøre alvor af sine ambitioner om at forbedre danskernes arbejdsmiljø. I stedet lægger regeringen endnu en gang op til massive besparelser på næste års finanslov. Ifølge avisen.dk er der planer om at skære op til 28 procent af medarbejderstaben over de næste seks år.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk