HK.dk logo

Jobcentre skaffer medarbejdere til stadig flere virksomheder

05. september 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Stort set alle virksomheder anerkender jobcentrenes indsats med at få udsatte ledige i arbejde.

- De er bedre end deres rygte. Sådan lyder det fra flere og flere danske virksomheder, når det handler om samarbejdet med jobcentrene. Det viser en undersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af offentlige og private virksomheder, Epinion har gennemført for videns- og netværkshuset Cabi

Undersøgelsen viser, at kun fem procent af 424 adspurgte virksomheder ser samarbejdet med jobcentrene som en væsentlig udfordring i forhold til at inkludere udsatte ledige som arbejdskraft i virksomheden.

Hos virksomheden BM Silo i Tvis ved Holstebro, der producerer siloer til hele verden, kan man nikke genkendende til undersøgelsen. Her fungerer samarbejdet med de lokale jobcentre så godt, at man helt har droppet at rekruttere arbejdskraft gennem jobportaler og via almindelige stillingsopslag.

Jobcentrene kender de ledige

I stedet har BM Silo indgået samarbejdsaftaler med oplandets jobcentre og erhvervsskoler, der leverer arbejdskraft til silofabrikken. Fordelen ved at finde nye medarbejdere ved hjælp er jobcentrene er ifølge virksomhedens administrerende direktør, Dorte Martinsen, at jobcentrene kender de ledige.

- Vores erfaring siger os, at når folk har været sat uden for arbejdsmarkedet i længere tid, så brænder de for at komme tilbage og byde ind med deres færdigheder. Dem, vi ansætter, er ofte meget fleksible og har lyst til at prøve forskellige arbejdsfunktioner, siger Dorte Martinsen til Avisen.dk.

Større viden i jobcentrene

I Cabi er man ikke overraskede over, at kun fem procent af virksomhederne anser samarbejdet med jobcentrene som en væsentlig udfordring for virksomhederne.

Medarbejderne på jobcentrene har nemlig fået en større viden om forskellige brancher, og hvordan hverdagen er ude i virksomhederne, og det gør samarbejdet med lokale erhvervsdrivende nemmere, mener Ea Nielsen, konsulent i Cabi.Social og beskæftigelse Arbejdsmarked Beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk