HK.dk logo

KL vil have ændringer i ny persondatalov

05. september 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hen over sommeren har Justitsministeriets forslag til ny databeskyttelseslov været sendt i høring. KL er dog ikke just begejstret og foreslår en række ændringer.

Selv om der også er gode tiltag i det nye forslag til databeskyttelseslov, så er der masser af besværlige tidsler, som vil koste en masse bøvl og masser af ekstra administration.

Det er hovedpointen i det høringssvar, som KL har afleveret til justitsministeriet.

Med svaret følger en række forslag til ændringer.

Det hedder blandt i høringssvaret:

”Det er KL’s vurdering, at databeskyttelsesforordningen, vil være forbundet med væsentlige merudgifter for kommunerne. KL ønsker derfor en drøftelse om kompensation for øgede forpligtelser for kommunerne som følge af databeskyttelsesforordningen”.

Masser af ekstra opgaver

Nogle af de ekstra administrative opgaver handler bla. om øget oplysningspligt, krav om databeskyttelse gennem design og standardindstillinger, øgede sikkerhedskrav, underretning om sikkerhedsbrud til den registrerede, krav om konsekvensanalyser og meget, meget mere.

KL påpeger endvidere, at dele af forordningen gør det mere besværligt at lave kontrolarbejde, udnytte statistik datamateriale, vælge de billigste cloudløsninger, genanvende data i diverse systemer mv.


Digitalisering

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk