HK.dk logo

OK18-kampagne skudt i gang

05. september 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Over to uger besøger HK Kommunal på hundreder af kommunale og regionale arbejdspladser. Satsningen har til formål at tage temperaturen på medlemmernes ønsker til arbejdslivet forud for de kommende overenskomstforhandlinger.

Hvad sætter du mest pris på i dit arbejdsliv? Hvad kan blive bedre? Er det vigtigst for dig at få mere i lønningsposen? Eller er det arbejdstid, omsorgsdage og arbejdsmiljø, der betyder mest? 

Det er nogle af de spørgsmål, HK Kommunals formandskab og bestyrelse gerne vil have medlemmernes svar på forud for de kommende overenskomstforhandlinger. 

I de første to uger af september besøger HK Kommunal derfor rådhuse, jobcentre, hospitaler, skoler, regionsgårde og en masse andre arbejdspladser for at få input til, hvad der skal prioriteres forud for den kommende armlægning med arbejdsgiverne. 

Senior og frit-valg gav debat

Et af de steder, som lagde hus til var Velling Forsamlingshus, hvor 60 HK’ere fra Ringkøbing-Skjern Kommune mandag aften var mødt frem til oplæg og debat med blandt andet HK Kommunals næstformand, Mads Samsing.

Det står ret klart, at to emner står højt på debatlisten – nemlig seniorordninger og frit-valgs-ordninger.

Der kom en del forslag til forbedringer af seniorordningen på banen. For eksempel at ordningen burde slutte på 10 dage – fx med én dag ekstra fra 60. år og frem. Eller at pensionsindbetalingen burde forblive på 100 procent, selv om man trapper ned som senior.

For og imod frit valg

Frit-valg skilte til gengæld mere forsamlingen. 

Nogle talte for muligheden, fordi det giver mere frihed og fleksibilitet i forhold til at vælge løn, pension eller noget helt tredje, mens andre mente at med 6. ferieuge havde man reelt set allerede den mulighed, fordi den også kan udbetales.

Hold øje med aktiviteter

Aktiviteterne i de to ugers OK-kampagne spænder vidt.

Lige fra debatter med morgenbrød og kaffevogne til fyraftensmøder under kreative former. Medlemmerne kan også denne gang give deres mening tilkende på særlige postkort, ligesom der selvfølgelig også er mulighed for at levere input digitalt på HK.DK/OK18.

Hold også øje med aktiviteter på din arbejdsplads - spørg eventuelt din TR.

Læs også om et af af de andre besøg fra kampagnens første dage her.


OK18

følg med i ok18
nyheder, fakta og info om din overenskomst


hk.dk/ok18

Vejen mod OK18

September

OK-kampagne, hvor medlemmerne høres om, hvad der er godt og hvad der kan forbedres i arbejdslivet.

Medlemmerne kan indsende konkrete forslag til OK-krav bl.a. gennem klubberne på arbejdspladserne.

Oktober

Forbundssektorbestyrelsen vedtager HK Kommunals krav.

December

Vedtagelse af de fælles generelle krav i Forhandlingsfællesskabet.

Udveksling af krav med KL og Danske Regioner.

Januar og februar

Forhandlinger. Både generelle og specielle.

Marts

Medlemmerne stemmer om resultatet ved en urafstemning.

April

Den nye overenskomst træder efter planen i kraft den 1. april, hvis medlemmerne stemmer ja, og KL og Danske Regioner også siger ja.

Alt om OK18

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk