HK.dk logo

Tak for politisk ansvarlighed og 2 milliarder ekstra til jernbanen

07. september 2017  |  HK Trafik & Jernbane Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Et flertal på fem partier uden for regeringen har i dag vedtaget at sætte to milliarder kroner ekstra af til jernbaneprojekter – en nyhed, der bliver modtaget meget positivt af tilhængere af offentlig transport.

Formanden for HK Trafik & Jernbane, Dennis A. Jørgensen, er da også virkelig glad for, at der ”nu vises politisk ansvarlighed, så Danmark kan få en nødvendig og effektiv jernbane for både passagerer og gods”.

”Det er godt for kollektiv trafik og specielt jernbanen, som nu igen bliver opprioriteret i forhold til elektrificering og højere hastighed de steder, hvor vi har et stort efterslæb.”

”Det er samtidig godt for vores medlemmer, at der nu bliver gjort noget. Manglende beslutninger og uklare strategier fører til mange ændringer og spildte kræfter i planlægningen af jernbanen mange år frem,” siger Dennis A. Jørgensen, der dog også rejser en lille advarselslampe:

”Det politiske arbejde er ikke slut endnu. Der skal stadig findes penge til næste fase af Togfondens investeringer, så jernbanen både bliver billigere i drift og mere effektiv.”

El-forbedringer og ny jernbane på Vestfyn

Aftalen i dag er indgået mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Disse fem partier har et flertal bag sig i Folketinget, og de beder derfor regeringen om at indarbejde oppositionspartiernes aftale i finansloven for 2018.

Aftalen er en udbygning af en tidligere aftale om midler til den såkaldte ”Togfond”.

De ekstra to milliarder skal blandt andet gå til at sikre følgende projekter gennemført:

  • Elektrificering af strækningerne Fredericia – Aalborg samt Roskilde – Kalundborg
  • Højere hastighed mellem Fredericia og Hobro – og Hobro – Aalborg
  • Bygning af en 35 kilometer ny jernbane over Vestfyn, der skal være med til at sikre timedrift mellem de største byer i Danmark (partierne har valgt en løsning, der går nord om motorvejen på Vestfyn – der har også ligget et forslag om en syd-løsning)

Bedre internet i tog samt forbedret godstrafik i Nordjylland er også med på listen over forbedringer.


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk