HK.dk logo

40 år på samme arbejdsplads – og altid nysgerrig

08. september 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nina Nøddelund nærmer sig 40 års jubilæum på sin arbejdsplads. Alligevel søger hun stadig ny viden, hvor hun kan. Vi mødte Nina på HK’s kursus i Toldregler og besøgte hende efterfølgende til en snak om et langt arbejdsliv som kontoransat – og HK’er.

Nina Nøddelund har været ansat i Lactosan-Sanovo siden 1979. Hvis vi regner efter, har hun altså snart 40 års jubilæum i den samme virksomhed. Og selvom hun faktisk har alderen til at gå på pension, så tager hun lige et par år mere:

Jeg tager lige det sidste med, for 40 er sådan et pænt tal. Til den tid er jeg 70½, og det må da også være fint nok

smiler Nina Nøddelund fra sin sofa.

Ikke ældre, bare klogere

Nina Nøddelund

Det var en yngre kollega der spurgte, om Nina ville med til kurset om toldregler hos HK, og det ville hun gerne:
   - Det handler om at holde sig ajour hele livet. Både på jobbet og med de hobbyer, man beskæftiger sig med. Derfor synes jeg også, det er godt, at HK tager initiativ til at holde faglige kurser for medlemmerne, så vi kan følge med, siger hun.

Selvom hun ikke selv føler det, så er Nina Nøddelund vel det, man i daglig tale kalder det grå guld, og det har hun det fint med:

Jeg føler mig ikke en dag over 30 år, men jeg ved meget mere nu


Seniorer har meget at bidrage med

   - Jeg synes, seniorer på arbejdspladsen har meget at bidrage med. Jeg har for eksempel en masse viden om eksport, som er opsparet gennem mange år. Tiden er en anden, og vi i min generation var opdraget til at hjælpe hinanden, så tingere kunne glide støt og roligt. Et langt stykke hen ad vejen er det heldigvis stadig sådan, men jeg oplever, at myndigheder er udstyret med mange regler, som end ikke kan gradbøjes det mindste. 
   - Man havde mere konduite, da jeg var yngre, føler jeg. Man så tingene i et lidt andet perspektiv og jeg synes, det er ærgerligt om dette samspil går tabt og afløses af regler, forordninger og egenkontrolprogrammer. 

Det personlige spiller jo stadig en stor rolle; Hansen og Petersen har ikke altid samme opfattelse af regeltolkning, så lidt plads til imødekommenhed, hvor muligt, kan være en stor hjælp, har jeg lært gennem tiden.


Ansat som ’brandslukker’ efter handelseksamen

Faktisk er Lactosan-Sanovo ikke Ninas første arbejdsplads, trods de mange års ansættelse, hvor flere kollegaer gennem årene har fejret 25 og 40 års jubilæer: 

   - Jeg havde nemlig mit første job hos Elektro-Isola i Vejle, efter min 1-årige handelseksamen, husker hun, og fortsætter: 
   - Senere blev jeg ansat på Vejle Bolte- og Møtrikfabrik. Her fik jeg titel af ”brandslukker” da chefen gerne ville have, at jeg kunne gå til hånde i de forskellige interne afdelinger. Det var meget allround at være kontoransat også dengang, så jeg fik prøvet mange opgaver. Jeg endte for eksempel et halvt år i USA, da vi havde tæt samarbejde med et amerikansk firma.

Min holdning har altid været, at det lyder spændende, det prøver jeg


Præcisionsarbejde og små skønhedsfejl

   - Handel mod remburs blev senere lidt af en ’hobby’. Her drejer det sig om at læse og forstå og opfylde remburskravene i alle eksportdokumenter samt sørge for indbyrdes overensstemmelse. Dette bankdokument bruges stadig på visse markeder og det er lidt af et præcisionsarbejde og dokumenterne er afgørende for, om varerne bliver frigivet bank, veterinært og toldmæssigt ved ankomst. Det er lige mig at holde styr på den slags. 
   - Ved uopfyldelige krav i remburser kan disse rettes gennem banksystemet mod betaling og ved mindre skønhedsfejl kunne man vælge at skrive de samme fejl i papirerne, så det hele matchede, og ikke gav problemer i sidste ende, afslutter Nina Nøddelund med et grin.

Problemer har Nina altså heller ikke haft med at holde gejsten i et langt arbejdsliv. Hun har tværtimod hele tiden holdt sig opdateret, prøvet nyt og fået nye, supplerende kompetencer. Hun anbefaler andre at gøre det samme, for ”det er vigtigt at holde sig ajour hele livet”, som hun udtrykker det.

Udvikling Kompetencer

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk