HK.dk logo

Træk og slip ved kopimaskinen

11. september 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Tre par elastikker med håndtag på hænger som noget nyt på væggen ved en kopimaskine på et kontor i Vejle. Med deres hjælp skal medarbejderne udnytte ventetiden til at forebygge muskelsmerter og infiltrationer.

Mette Jordan Vind Hededal fjerner infiltrationerne


- Det hedder træk og slip. Hvis du trækker fem gange i elastikken, slipper du for rygsmerter, smiler Lone Petersen, IT-supporter og Arbejdsmiljørepræsentant ved University College Lillebælt i Vejle. Hun har længe gerne villet gøre noget for de mange HK'ere, som arbejder ved skærm hver dag.

- Elastikkerne er et mindre tiltag, som gør stor gavn. Øvelserne er målrettet arme, nakke og skuldre, som lige præcis er de steder, kontormedarbejdere oftest har problemer, og der er tre sæt elastikker med forskellig styrke, så der er noget for alle, siger hun.

Få rank ryg igen

Øvelserne er grundigt beskrevet på ark, der hænger ved siden af

Lone Petersen underviser sine kolleger i øvelser, og de kan også se dem beskrevet på et ark på væggen. Denne morgen er der tre, der følger instruktionen med interesse.

- Man kan godt sidde og falde lidt sammen, men jeg kan mærke, at når jeg går øvelsen igennem, bliver jeg rettet ud, siger Mette Jordan Vind Hededal, studieadministrativ medarbejder. Selv om hun træner privat, vil hun fremover også bruge elastikkerne.

Træningselastikkerne kommer fra Sundhedsafdelingen i Vejle Kommune, som bor på samme adresse som University College Lillebælt. Ideen er, at når medarbejderne alligevel står og venter på et print ved den fælles printer, kan de lige så godt bruge tiden på noget fornuftigt.

Aktivér din tid

Øvelsen hedder "Sommerfuglen".

- Det er hverdagstræning ligesom at tage trappen i stedet for elevatoren. Vi har alle sammen godt af at bruge tiden aktivt, siger Lars Ulrik Pedersen fra Vejle Kommune. Indtil videre er der mellem fem og 10 sæt elastikker sat op i kommunen og i University College Lillebælt.

- Alle kan være med. Man tager de øvelser, man kan, slutter Mette Jordan Vind Hededal.

Sådan kommer din arbejdsplads i gang

Lone Pedersen håber, flere vil bruge elastikkerne fremover

Et sæt elastikker koster ”under 500 kroner” ifølge Lars Ulrik Pedersen, og de kræver en solid væg at sidde i. Du kan se en video af flere af øvelserne, hvor Lars Ulrik Pedersen gennemgår dem med University College Lillebælts nye elastikker.

Lars Ulrik Pedersen hjælper gerne andre arbejdspladser med at komme i gang. Han kan kontaktes på larul@vejle.dk

Kommunal Stat

Vil du vide mere om HK Kommunal Sydjylland?


Vil du vide mere om HK Stat Sydjylland?


Klik og læs

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk