HK.dk logo

Skal vi også læse din ansøgning?

13. september 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Husk, at du altid kan kontakte HK’s karrieretelefon, hvis du har behov for personlig rådgivning, der kan bringe dig videre i dit arbejdsliv. Karrieretelefonen kan rådgive om alt fra ansøgninger til mere arbejdsglæde.

 

Louise Theil er teamleder på Karrieretelefonen. Foto: Lisbeth Holten.

Måske har du ikke skrevet en ansøgning i 10-15 år. Måske har du svært ved at sætte ord på dine kompetencer. Uanset hvad, så er det at skrive en god ansøgning en svær disciplin. Men der er hjælp at hente. Er du medlem af HK Handel, og ringer du til Karrieretelefonen, vil I dog ofte ikke begynde med selve ansøgningen, men et andet sted, fortæller teamleder Louise Theil:

- Vi vil typisk tage fat i selve jobopslaget: Hvad er det egentlig for et job, du søger, og hvad er det for en arbejdsplads? Hvad er din motivation for at søge det, og hvad kan du bidrage med? På den måde hjælper vi med at få sat nogle ord på, som du kan bruge i ansøgningen, forklarer hun.

Noget af det, der kan være rigtig svært ved at skrive en ansøgning, er at sætte ord på, hvad du kan, og hvad du er god til. Vi har simpelthen svært ved at se os selv udefra. Jo længere tid der går i samme job, jo sværere bliver det faktisk ofte at få øje på, hvad det egentlig er, vi er gode til. Vi gør jo ”bare” det vi plejer og tænker ikke længere over det som ”noget særligt”.

- Vi kan sagtens fortælle, hvad vi laver: At vi arbejder på et lager eller i en butik, men vi er enormt bange for at komme til at prale, så når vi pludselig skal skrive det sort på hvidt, så bliver det rigtig svært, siger Louise Theil.

Medlemmerne får efter en personlig rådgivning ved Karrieretelefonen øje på sig selv på en helt anden måde end før. De finder ofte en faglig stolthed og integritet og får forøget selvværd i forhold til deres fag

Efter en samtale med Karrieretelefonen får du også sat ord på nogle af de kompetencer, du har. At du for eksempel ikke bare ”bestiller æbler”, men at du faktisk har erfaring med varedistribution, leverandørkendskab og forhandlingsteknik.
- Medlemmerne får efter en personlig rådgivning ved Karrieretelefonen øje på sig selv på en helt anden måde end før. De finder ofte en faglig stolthed og integritet og får forøget selvværd i forhold til deres fag, fortæller Louise Theil.

Vi hjælper dig

Men Karrieretelefonen rådgiver også medlemmerne om mange andre ting end ansøgning – de tager udgangspunkt i dine ønsker og behøv. Det kan være, at du keder dig på jobbet, føler du er for gammel til at søge nyt arbejde, ikke kan få tid til efteruddannelse, har brug for rådgivning inden medarbejderudviklingssamtalen (MUS) eller for eksempel ikke ved, hvordan du skal håndtere en ny chef.

Karrieretelefonen kan hjælpe dig med at:

  • Blive afklaret og klædt på til jobskifte.
  • Få personlig sparring på din ansøgning og cv.
  • Få sparring inden en jobsamtale.
  • Blive inspireret til relevant efter- eller videreuddannelse.
  • Finde ud af, om du kan få dækket udgifterne til din efteruddannelse.
  • Blive afklaret om dine præferencer og kompetencer.
  • Finde ud af, om du kan få mere ansvar eller nye opgaver.
  • Genfinde din arbejdsglæde.  

 

Du kan ringe til Karrieretelefonen på 3330 4460 hverdage mellem 13 og 16.


Job og uddannelse Karriere Karriereudvikling Jobsøgning Efteruddannelse Job og vejledning

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk