HK.dk logo

Kontorelev eliminerede lønbureaukrati i Kriminalforsorgen

14. september 2017  |  Sjælland  |  HK Stat  |  Journalist Søren Dam Nielsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kontoreleven Anne Katrine Heje udtænkte i sin afsluttende fagprøve, hvordan Kriminalforsorgen Sjælland i Ringsted kan spare tid og sikre sig mod fejl.

Anne Katrine Heje med sit diplom. På billedet ses også Cihat Bardak fra HK

HK Stats ungdomskonsulent, Cihat Bardak, klapper begejstret af Anne Katrine Heje, der i sin fagprøve viste vejen til en mere effektiv lønadministration i Kriminalforsorgen Sjælland.


Vejen til effektiviseringer er ofte brolagt med dyre konsulentkroner. Der er dog elegante undtagelser. Én af dem er Kriminalforsorgen Sjællands områdekontor i Ringsted. I juni måned lagde kontoreleven Anne Katrine Heje sidste hånd på sin afsluttende fagprøve. I den beskriver hun, hvordan områdekontoret kan spare tid og minimere fejl, når de én gang om året fordeler løntillæg imellem medarbejderne. Prøven kommer ikke til at stå og samle støv. Metoden i den vil blive anvendt fra oktober i år, hvor forberedelserne til næste lønrunde går i gang. Metoden er så god, at Anne Katrine Heje den 13. september modtog HK Stats fagprøvepris for den.


Faglig styrke

Anne Katrine Hejes mod og vilje til som kontorelev at kaste et kritisk blik på arbejdsrutinerne, foreslå forbedringer og tænke innovativt er et godt eksempel på den store, faglige styrke hos en ny tids HK-medarbejdere. Det siger Estrid Husen, der er formand for HK Stat Sjælland:

- For 20-30 år siden var det et sjældent syn, at en HK-medarbejder forholdt sig til, hvordan opgaverne på arbejdspladsen blev udført, for derefter at komme med forslag til, hvordan de kunne gøres bedre. Tilmed tænker Anne Katrine Heje fremad og skitserer på en innovativ måde, hvordan ny teknologi kan medvirke til at løse lønopgaverne endnu bedre. Anne Katrine Heje er et godt eksempel på, at der er sket et enormt løft i kvaliteten af uddannelserne på HK’s område. Jeg er stolt over, at vi har så dygtige elever, lød det fra Estrid Husen ved prisoverrækkelsen.

Anerkend din kollega

Estrid Husen benyttede også lejligheden til at takke Jette Trolle, medarbejderen hos Kriminalforsorgen, som indstillede Anne Katrine Heje til fagprøveprisen.

- Det at få øje på kollegaernes faglighed er rigtig godt. Det er noget, vi sætter stor pris på i HK, erklærede hun.

Enkel metode

Metoden, Anne Katrine Heje har udviklet, er enkel. Ved hjælp af formler i et Excel-ark kan man bevare overblikket over, hvor mange løntillægskroner, man har fordelt. Samtidig kan man holde styr på, at det er de rette personer, der får tillæggene. 

- Du har lavet en forenklet og systematisk metode, som man kan bruge i dagligdagen, lød det rosende fra Peter Raben, næstformand for HK Stat. Han pegede også på, at løsningen vil kunne genanvendes på mange andre arbejdspladser på det statslige område. Det vil kunne betyde mange sparede arbejdstimer. 

Skal den vundne tid så bruges til at lette skatten eller til at skabe ekstra luft i hverdagen?

- Vi vil gerne bruge den sparede tid til at få skuldrene ned på plads, bemærkede Anne Katrine Heje. Cihat Bardak, ungdomskonsulent i HK Stat, bakkede op:

- Den ekstra tid skal bruges til at skabe mere arbejdsglæde.

Læs om HK Stats fagprøvepris

Elev Stat

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk