HK.dk logo

Tjek, om du får pension af din fritvalgskonto

14. september 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det er altid vigtigt at tjekke sin lønseddel. Du skal også huske at sikre dig, at der bliver indbetalt pension af hele din løn.OK

Bliver der også indbetalt pension af de penge, du sparer op på din fritvalgslønkonto? 

Når du gennemgår din lønseddel generelt for fejl og mangler, er det vigtigt, at du også er opmærksom på netop dette. For det skal der. 

HK/Midt har imidlertid oplevet flere virksomheder på industriens område, hvor det ikke er sket. Det viste sig at skyldes, at arbejdsgiverforeningen Dansk Industri igennem en længere periode havde guidet virksomhederne efter en gammel vejledning. Det er nu rettet.
 
Ingen mistanke om snyd
I de fleste af HK/Privats landsoverenskomster er der aftalt en fritvalgslønkonto, hvor medarbejderne i øjeblikket opsparer 2,7 procent af deres løn, som kan bruges til udbetaling i forbindelse med ferie, køb af ekstra fridage eller blive overført til ens pensionsopsparing. 

Og de 2,7 procent af lønnen, som bliver sat ind på fritvalgskontoen, er altså en del af din løn, som der også skal indbetales pension af. 

- Vi har ikke hørt om lignende sager fra mange af de andre lokale afdelinger. Men det skulle undre mig, om det kun er et fynsk fænomen, at der er sket fejl. Derfor opfordrer vi alle, som har en fritvalgsløn-konto, til at tjekke netop dette, siger Jesper Schmidt Sørensen, der er faglig konsulent i HK/Privat. 

- Vi mistænker ikke arbejdsgiverne for at ville snyde, men ligesom med alle andre elementer af din løn-seddel, så sker der bare fejl.

Kontakt din lokalafdeling
Fagforeningerne under LO sætter i uge 38-39 netop fokus på fejl i lønsedler og dermed vigtigheden af at tjekke sin lønseddel i en tilbagevendende kampagne. 

Du kan tage forbi din lokale afdeling eller ringe på 7011 4545 for at få hjælp til det.

Du kan også få hjælp til at forstå din lønseddel her.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem