HK.dk logo

Det er jeg optaget af lige nu: Nyt projekt har udnævnt os til europæisk best practice

25. september 2017  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Helle Keblovszki, afdelingsleder i Dagpenge & Kontanthjælp, Jobcenter Aarhus, Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune.


- Jeg har længe været optaget af to store projekter, som vi har implementeret på beskæftigelsesområdet i Aarhus Kommune: Det ene er selvbookning for jobparate kontanthjælpsmodtagere, som netop er gået i luften. Kort fortalt betyder det, at borgere nu selv kan booke en samtale hos deres jobkonsulent på et tidspunkt, der passer dem, i stedet for at vi skal indkalde dem.

- Som leder har mit ansvar været ledelse, styring og kommunikation i projektet – og at tackle betænkeligheder undervejs: Får borgerne nu booket de samtaler, de skal? Men fordi jeg som udgangspunkt mener, at dialog og medinddragelse er vigtig, og medarbejderne oplever, at jeg lytter til dem og tager deres input og erfaringer alvorligt, har vi overvundet betænkelighederne.

- Det andet projekt, som har fyldet meget, er: Projekt Langtidsledige ta’r teten, som via EU’s URBACT-program er udnævnt til europæisk best practice. Det er vi meget stolte af. Projektet er det første af sin art og afprøver, hvad der sker, når langtidsledige får større indflydelse på og ansvaret for de penge, de får bevilget til en aktivitet, der kan bringe dem tilbage til selvforsørgelse.

Det har bestemt ikke været uden udfordringer undervejs, fordi det som sagt ikke har været prøvet før.

- Jeg har stået for at implementere og involvere medarbejderne i det samt koordinere med vores eksterne samarbejdspartnere, Socialt Udviklingscenter og Velux Fonden, der støtter projektet. Det har bestemt ikke været uden udfordringer undervejs, fordi det som sagt ikke har været prøvet før. Så min kreativitet og innovative tænkning har været sat på prøve, og mine mange års erfaring som leder i kommunen er virkelig kommet mig til gode.

- Derudover er jeg meget optaget af at udvikle teamsamarbejdet mellem job- og virksomhedskonsulenterne i min afdeling, så indsatsen for borgerne optimeres, samtidig med at medarbejderne deler viden med kollegerne – noget, vi er kommet godt i gang med.

Hvor søger du inspiration til at tænke nye tanker som leder?

- Jeg bliver altid meget inspireret af at se og lytte – både til medarbejderne, andre ledere og til, hvad der i øvrigt sker omkring mig. Det gælder både fagligt på beskæftigelsesområdet og i personaleledelse. Derfor er jeg meget i dialog med mine medarbejdere og sparrer tit med en lederkollega. Jeg kigger også ofte forbi Lederweb.dk for at læse om konkrete emner. Sidst, men ikke mindst, bruger jeg min intuition.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Lige nu ligger der ikke en konkret bog. Når jeg læser, er det typisk en krimi, slægtshistorie eller en selvbiografi. Senest har jeg læst selvbiografien om Michael Falch. Jeg læser sjældent faglitteratur, som jeg har rigeligt af i mit job.

Mere fra chefgruppen


Fælles fodslag i Fredericia Kommune sikrer ro under corona

04. november 2020  | HK Kommunal  | Chefgruppen

I Fredericia Kommune er medarbejderne kommet godt igennem coronatiden. Det skyldes ikke mindst et godt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere.


Chefgruppen takker for alle input til OK21

19. oktober 2020  | Chefgruppen

Det har ikke skortet på gode ideer og ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger fra medlemmerne i Chefgruppen. Bestyrelsen har gennemgået og prioriteret dem, og de indgår nu i det videre OK21-forløb.


Ny formand efterlyser stolthed over at være offentlig leder

19. oktober 2020  | Chefgruppen

Den nye leder for Chefgruppens bestyrelse hedder Troels Van Dijk, han er 35 år og kommer fra Slagelse Kommune. De næste to år vil han arbejde for bedre opsigelsesvarsler, bedre psykisk arbejdsmiljø og mere stolthed. Det hele selvfølgelig for ledere i det offentlige.


Hold dine medarbejdere mentalt sunde

19. oktober 2020  | Chefgruppen

FH tilbyder et online-kursus i mental sundhed på arbejdspladsen, fordi du som leder kan gøre en forskel for medarbejderens trivsel og psyko-sociale arbejdsmiljø.


Du fik mere i lønningsposen fra 1. oktober

19. oktober 2020  | Chefgruppen

Den sjette og sidste lønforhøjelse i denne overenskomstperiode fik du 1. oktober, så tjek din lønseddel.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk