HK.dk logo

Det er jeg optaget af lige nu: Nyt projekt har udnævnt os til europæisk best practice

25. september 2017  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Helle Keblovszki, afdelingsleder i Dagpenge & Kontanthjælp, Jobcenter Aarhus, Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune.


- Jeg har længe været optaget af to store projekter, som vi har implementeret på beskæftigelsesområdet i Aarhus Kommune: Det ene er selvbookning for jobparate kontanthjælpsmodtagere, som netop er gået i luften. Kort fortalt betyder det, at borgere nu selv kan booke en samtale hos deres jobkonsulent på et tidspunkt, der passer dem, i stedet for at vi skal indkalde dem.

- Som leder har mit ansvar været ledelse, styring og kommunikation i projektet – og at tackle betænkeligheder undervejs: Får borgerne nu booket de samtaler, de skal? Men fordi jeg som udgangspunkt mener, at dialog og medinddragelse er vigtig, og medarbejderne oplever, at jeg lytter til dem og tager deres input og erfaringer alvorligt, har vi overvundet betænkelighederne.

- Det andet projekt, som har fyldet meget, er: Projekt Langtidsledige ta’r teten, som via EU’s URBACT-program er udnævnt til europæisk best practice. Det er vi meget stolte af. Projektet er det første af sin art og afprøver, hvad der sker, når langtidsledige får større indflydelse på og ansvaret for de penge, de får bevilget til en aktivitet, der kan bringe dem tilbage til selvforsørgelse.

Det har bestemt ikke været uden udfordringer undervejs, fordi det som sagt ikke har været prøvet før.

- Jeg har stået for at implementere og involvere medarbejderne i det samt koordinere med vores eksterne samarbejdspartnere, Socialt Udviklingscenter og Velux Fonden, der støtter projektet. Det har bestemt ikke været uden udfordringer undervejs, fordi det som sagt ikke har været prøvet før. Så min kreativitet og innovative tænkning har været sat på prøve, og mine mange års erfaring som leder i kommunen er virkelig kommet mig til gode.

- Derudover er jeg meget optaget af at udvikle teamsamarbejdet mellem job- og virksomhedskonsulenterne i min afdeling, så indsatsen for borgerne optimeres, samtidig med at medarbejderne deler viden med kollegerne – noget, vi er kommet godt i gang med.

Hvor søger du inspiration til at tænke nye tanker som leder?

- Jeg bliver altid meget inspireret af at se og lytte – både til medarbejderne, andre ledere og til, hvad der i øvrigt sker omkring mig. Det gælder både fagligt på beskæftigelsesområdet og i personaleledelse. Derfor er jeg meget i dialog med mine medarbejdere og sparrer tit med en lederkollega. Jeg kigger også ofte forbi Lederweb.dk for at læse om konkrete emner. Sidst, men ikke mindst, bruger jeg min intuition.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Lige nu ligger der ikke en konkret bog. Når jeg læser, er det typisk en krimi, slægtshistorie eller en selvbiografi. Senest har jeg læst selvbiografien om Michael Falch. Jeg læser sjældent faglitteratur, som jeg har rigeligt af i mit job.

Mere fra chefgruppen


Nu starter Fremtidens HK’er op igen

23. august 2021  | Chefgruppen

Til september vender kæmpesatsningen ”Fremtidens HK’er” tilbage. Men denne gang bliver det som et online kursus. Du har derfor nu en enestående mulighed for at få dine medarbejdere klædt på til fremtidens teknologiske løsninger.


EFTERLYSNING! Har du og dine medarbejdere lyst til at bidrage til et lille forskningsprojekt?

23. august 2021  | Chefgruppen

Vi efterlyser en afdeling eller et team der arbejder med borgerrettede opgaver og har lyst til at dele erfaringerne med oplevelsen af ledelsesbehovet og eventuelle ændrede behov for ledelse og ledelsesopgaver ved hjemmearbejde og hybridarbejde…


Husk at karrieretelefonen også er målrettet dig som er chef eller leder

23. august 2021  | Chefgruppen

HK’s Karrieretelefon har tre konsulenter med særlig viden om ledelse og karriere, som tilbyder coaching og sparring om dit lederjob og arbejdsliv.


Hjemmearbejdspladsen er kommet for at blive

21. juni 2021  | Chefgruppen

Større fleksibilitet i arbejdslivet er den helt store gevinst ved at arbejde hjemmefra, har coronakrisen vist os. John Øllegaard, medlem af Chefgruppens bestyrelse og selv chef i Holbæk Kommune, er overbevist om, at mange medarbejdere vil ønske mere hjemmearbejde efter genåbningen – og han bakker op.


Hvis du indgår aftaler om hjemmearbejde

21. juni 2021  | Chefgruppen

Fra at være noget nær et frysegode forbeholdt de få udvalgte, har corona gjort hjemmearbejde helt almindeligt. Som leder skal du huske, at hjemmearbejdspladsen er omfattet af samme arbejdsmiljøregler som den "normale" arbejdsplads. Ny pjece fra HK Kommunal vejleder om rammer og aftaler.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk