HK.dk logo

Det er jeg optaget af lige nu: Nyt projekt har udnævnt os til europæisk best practice

25. september 2017  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Helle Keblovszki, afdelingsleder i Dagpenge & Kontanthjælp, Jobcenter Aarhus, Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune.


- Jeg har længe været optaget af to store projekter, som vi har implementeret på beskæftigelsesområdet i Aarhus Kommune: Det ene er selvbookning for jobparate kontanthjælpsmodtagere, som netop er gået i luften. Kort fortalt betyder det, at borgere nu selv kan booke en samtale hos deres jobkonsulent på et tidspunkt, der passer dem, i stedet for at vi skal indkalde dem.

- Som leder har mit ansvar været ledelse, styring og kommunikation i projektet – og at tackle betænkeligheder undervejs: Får borgerne nu booket de samtaler, de skal? Men fordi jeg som udgangspunkt mener, at dialog og medinddragelse er vigtig, og medarbejderne oplever, at jeg lytter til dem og tager deres input og erfaringer alvorligt, har vi overvundet betænkelighederne.

- Det andet projekt, som har fyldet meget, er: Projekt Langtidsledige ta’r teten, som via EU’s URBACT-program er udnævnt til europæisk best practice. Det er vi meget stolte af. Projektet er det første af sin art og afprøver, hvad der sker, når langtidsledige får større indflydelse på og ansvaret for de penge, de får bevilget til en aktivitet, der kan bringe dem tilbage til selvforsørgelse.

Det har bestemt ikke været uden udfordringer undervejs, fordi det som sagt ikke har været prøvet før.

- Jeg har stået for at implementere og involvere medarbejderne i det samt koordinere med vores eksterne samarbejdspartnere, Socialt Udviklingscenter og Velux Fonden, der støtter projektet. Det har bestemt ikke været uden udfordringer undervejs, fordi det som sagt ikke har været prøvet før. Så min kreativitet og innovative tænkning har været sat på prøve, og mine mange års erfaring som leder i kommunen er virkelig kommet mig til gode.

- Derudover er jeg meget optaget af at udvikle teamsamarbejdet mellem job- og virksomhedskonsulenterne i min afdeling, så indsatsen for borgerne optimeres, samtidig med at medarbejderne deler viden med kollegerne – noget, vi er kommet godt i gang med.

Hvor søger du inspiration til at tænke nye tanker som leder?

- Jeg bliver altid meget inspireret af at se og lytte – både til medarbejderne, andre ledere og til, hvad der i øvrigt sker omkring mig. Det gælder både fagligt på beskæftigelsesområdet og i personaleledelse. Derfor er jeg meget i dialog med mine medarbejdere og sparrer tit med en lederkollega. Jeg kigger også ofte forbi Lederweb.dk for at læse om konkrete emner. Sidst, men ikke mindst, bruger jeg min intuition.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Lige nu ligger der ikke en konkret bog. Når jeg læser, er det typisk en krimi, slægtshistorie eller en selvbiografi. Senest har jeg læst selvbiografien om Michael Falch. Jeg læser sjældent faglitteratur, som jeg har rigeligt af i mit job.

Mere fra chefgruppen


Fag & Fremtid 21 har tema om nye metoder, roller og samarbejder

06. september 2020  | HK Kommunal  | Chefgruppen  | DL

Samskabelse, coaching, rådgivning, digitale borgermøder, inddragelse og kommunikation i øjenhøjde er eksempler på de mange nye begreber, samarbejder og metoder, som dukker op i den moderne forvaltning. Fag & Fremtid 21 har fokus på de nye metoder, og det sker under temaet: ”Skab fremtiden sammen - nye rammer, roller og retninger”.


Barsk kritik af personlighedstest

06. september 2020  | HK Kommunal  | Chefgruppen

Personlighedstest ved ansættelser er det samme som at sætte folk i bås og nærmest bede dem om ikke at forandre sig. Sådan lyder det fra erhvervspsykolog Lars Lundmann, der er meget kritisk over for brugen af sådanne test.


Send os dine ønsker til OK21

24. august 2020  | Chefgruppen  | HK Kommunal

Udtagelse af kravene til OK21 er lige om hjørnet, så hvis du har input eller gode ideer, hører Chefgruppens bestyrelse gerne om dem. Coronakrisen og den økonomiske afmatning betyder dog nok, at forventningerne til OK-resultatet ikke skal sættes for højt.


Dårlig ledelse giver højere langtidssygefravær

24. august 2020  | HK Kommunal  | Chefgruppen

Et studie viser, at dårlig ledelse øger risikoen for langtidsfravær med 60 procent – og det gælder uanset køn, alder og uddannelse.


Ny bestyrelse i HK Kommunal Chefgruppen

21. august 2020  | Chefgruppen  | HK Kommunal

På bedste corona-digital vis blev den nye bestyrelse for Chefgruppen i juni valgt efter en høringsrunde via e-mail, da den traditionelle chefkonference i marts jo blev aflyst.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk