HK.dk logo

Det er jeg optaget af lige nu: Nyt projekt har udnævnt os til europæisk best practice

25. september 2017  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Helle Keblovszki, afdelingsleder i Dagpenge & Kontanthjælp, Jobcenter Aarhus, Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune.


- Jeg har længe været optaget af to store projekter, som vi har implementeret på beskæftigelsesområdet i Aarhus Kommune: Det ene er selvbookning for jobparate kontanthjælpsmodtagere, som netop er gået i luften. Kort fortalt betyder det, at borgere nu selv kan booke en samtale hos deres jobkonsulent på et tidspunkt, der passer dem, i stedet for at vi skal indkalde dem.

- Som leder har mit ansvar været ledelse, styring og kommunikation i projektet – og at tackle betænkeligheder undervejs: Får borgerne nu booket de samtaler, de skal? Men fordi jeg som udgangspunkt mener, at dialog og medinddragelse er vigtig, og medarbejderne oplever, at jeg lytter til dem og tager deres input og erfaringer alvorligt, har vi overvundet betænkelighederne.

- Det andet projekt, som har fyldet meget, er: Projekt Langtidsledige ta’r teten, som via EU’s URBACT-program er udnævnt til europæisk best practice. Det er vi meget stolte af. Projektet er det første af sin art og afprøver, hvad der sker, når langtidsledige får større indflydelse på og ansvaret for de penge, de får bevilget til en aktivitet, der kan bringe dem tilbage til selvforsørgelse.

Det har bestemt ikke været uden udfordringer undervejs, fordi det som sagt ikke har været prøvet før.

- Jeg har stået for at implementere og involvere medarbejderne i det samt koordinere med vores eksterne samarbejdspartnere, Socialt Udviklingscenter og Velux Fonden, der støtter projektet. Det har bestemt ikke været uden udfordringer undervejs, fordi det som sagt ikke har været prøvet før. Så min kreativitet og innovative tænkning har været sat på prøve, og mine mange års erfaring som leder i kommunen er virkelig kommet mig til gode.

- Derudover er jeg meget optaget af at udvikle teamsamarbejdet mellem job- og virksomhedskonsulenterne i min afdeling, så indsatsen for borgerne optimeres, samtidig med at medarbejderne deler viden med kollegerne – noget, vi er kommet godt i gang med.

Hvor søger du inspiration til at tænke nye tanker som leder?

- Jeg bliver altid meget inspireret af at se og lytte – både til medarbejderne, andre ledere og til, hvad der i øvrigt sker omkring mig. Det gælder både fagligt på beskæftigelsesområdet og i personaleledelse. Derfor er jeg meget i dialog med mine medarbejdere og sparrer tit med en lederkollega. Jeg kigger også ofte forbi Lederweb.dk for at læse om konkrete emner. Sidst, men ikke mindst, bruger jeg min intuition.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Lige nu ligger der ikke en konkret bog. Når jeg læser, er det typisk en krimi, slægtshistorie eller en selvbiografi. Senest har jeg læst selvbiografien om Michael Falch. Jeg læser sjældent faglitteratur, som jeg har rigeligt af i mit job.

Mere fra chefgruppen


Fik du læst …?

16. april 2021  | Chefgruppen

Nye publikationer fra Væksthus for Ledelse sætter fokus på lederen og chefens rolle i faglig ledelse og i at sikre sammenhæng i ledelseskæden. Og en ny bog beskæftiger sig særligt med chefer, der sætter borgeren først. Læs med her.


Ingen top-performer fra første dag

16. april 2021  | Chefgruppen

Når vi inden længe vender fysisk tilbage til arbejdspladserne, vil prisen for de vilde forandringer, coronakrisen har påtvunget os, blive tydelig. Derfor har psykolog Marie Kingston udarbejdet en række gode råd til Chefgruppens ledere om at støtte alle i at vende bedst muligt tilbage.


Vi skal vænne os til at være sammen igen

16. april 2021  | Chefgruppen

Vi står overfor endnu en ny fase i coronakrisens greb – at vende fysisk tilbage til arbejdspladsen. Og med den kampgejst og gå-på-mod, alle har mønstret indtil nu, skal det nok lykkes. Men som ledere har vi nogle særlige opmærksomhedspunkter.


OK21: Forlig om chefaftaler i kommuner og regioner

04. marts 2021  | Chefgruppen

Pensionsforbedringer med mere frit valg og et projekt om distanceledelse er hovedpointerne i aftalerne, der også byder på en række forhøjede tillæg til særlige grupper.


Gratis coaching til nye ledere og chefer

19. februar 2021  | Chefgruppen

Er du ny i chefstolen? Få tacklet benspænd og barrierer, du ikke har prøvet før. HK Kommunal Chefgrupper tilbyder alle nye ledere og chefer gratis coaching med erfaren ledercoach.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk