Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
25. september 2017 | HK Stat | Rasmus Lindharth Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Regeringens forslag til finanslov lægger op til nye kraftige nedskæringer i Arbejdstilsynet. Yo-yo-økonomi gør det svært at planlægge, siger HK-tillidsrepræsentant. Der er allerede skåret dybt, og hver gang øger man risikoen for ulykker og forringet arbejdsmiljø, advarer HK Stats næstformand Peter Raben.
Arbejdstilsynet kan dukke uanmeldt op på danske arbejdspladser og tjekke, om medarbejderne er trygge og sikre. Tilsynets medarbejdere holder øje med, om sikkerhed og regler bliver overholdt inden for det psykiske såvel som fysiske arbejdsmiljø, men den indsats er der blevet langt mindre af i de senere år.
I 2015 gennemførte Arbejdstilsynet i alt 61.200 besøg hos virksomheder, men i 2016 blev det kun til besøg hos 48.100 arbejdspladser. Og med nye besparelser kan det betyde endnu færre besøg og dermed lavere sikkerhed, mener Peter Raben, næstformand i HK Stat.
- Arbejdstilsynet er et elendigt sted at spare i en tid, hvor antallet af alvorlige arbejdsulykker stiger og flere og flere belastes af dårligt psykisk arbejdsmiljø. Man kan frygte, at der vil ske flere ulykker eller i værste fald flere dødsfald på danske arbejdspladser, siger Peter Raben.
Han henviser til den seneste årsrapport fra Arbejdstilsynet, der viser, hvordan det går med at opfylde Arbejdstilsynets 2020-mål for bedre arbejdsmiljø. Her kniber det med opfyldelsen af flere centrale mål.
Lene Luxhøj-Pedersen arbejder i Arbejdstilsynets produktregister, der registrerer farlige kemiske produkter i Danmark. For 2 år siden var der 11 medarbejdere. Nu er der 4 tilbage, efter et nyt it-system skal digitalisere en stor del af opgaven. (Privatfoto)
Finanslovsforslaget for 2018 lægger op til at fortsætte de seneste års kraftige nedskæringer: Den samlede bevilling reduceres med 21 millioner kroner fra i år til næste år. Hos HK'erne i Arbejdstilsynet fortæller fællestillidsrepræsentant Lene Luxhøj-Pedersen, at de svingende bevillinger gør det meget svært at planlægge tilsynets indsatser.
- Skruen bliver hele tiden strammet, og vi har store udfordringer med de skiftende yo-yo-bevillinger. Hver gang der er nye besparelser på tale, skaber det en usikkerhed. Og det påvirker indsatsen, fordi det er svært at planlægge økonomien, siger hun.
I kombination med de løbende besparelser ynder politikerne at "give en pulje penge til en særlig indsats". Men den type finansiering er ofte kortvarig. Og når en pose penge slipper op, er ledelsen nødt til at justere antallet af medarbejdere. Dermed forsvinder vigtig erfaring for tilsynet, og det tager lang tid at lære nye op. Derfor har medarbejderne et klart ønske:
- Vi ønsker os, at politikerne hæver grundbevillingerne og sikrer en stabil økonomi. Så kan de stille politiske krav om, hvilke opgaver, der skal løses. Det vil give mere og bedre arbejdstilsyn for pengene, siger fællestillidsrepræsentanten.
Hun understreger også, at ikke alle indsatser kan måles i tal.
- Der er meget af arbejdet, der handler om fx tilrettelæggelse af indsatser, oplysning til virksomheder, driftsopgaver, ministerbetjening, der ikke er så synligt, men det går også ud over den samlede indsats, når man sparer der, siger hun.
Paradoksalt nok har der tidligere været problemer med arbejdsmiljøet hos Arbejdstilsynet, men der er kommet mere god dialog med ledelsen, som er meget fokuseret på at gøre det bedre. Så det går bedre nu, mener Lene Luxhøj-Pedersen.
Der holdes Åbent samråd med beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen (V) om besparelser i Arbejdstilsynet. Samrådet er åbent for alle og afholdes onsdag den 27. september 2017 klokken 11.30 på Christiansborg.
Arbejdstilsynets hovedopgave er at føre tilsyn med de danske virksomheder og kontrollere, at de lever op til arbejdsmiljøloven.
Mission: Arbejdstilsynet fremmer et sikkert, sundt og udviklende arbejdsmiljø samt forebygger nedslidning, sygefravær og udstødelse fra arbejdsmarkedet.
I 2015 udførte Arbejdstilsynet i alt 61.200 tilsynsbesøg på danske arbejdspladser. I 2016 var der 48.100 tilsynsbesøg.
Kilde: Arbejdstilsynets årsrapport 2016
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.