HK.dk logo

Løhde blæser til kamp mod overflødige regler

27. september 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I de næste måneder kan HK’ere og andre offentligt ansatte sammen med borgerne hjælpe endnu en regering med at jagte ligegyldige regler og dokumentationskrav.

Siden Schlüter-regeringen i firserne indledte en offensiv mod såkaldt unødvendigt bureaukrati, har adskillige regeringer jævnligt sat afbureaukratisering på dagsordenen, dog uden at de mange regler og dokumentationskrav af den grund har været synderligt udrydningstruede.

Med kampagnen, ’Meld en regel’, er Innovationsminister, Sophie Løhde (V), den næste i rækken af ministre, der forsøger at jagte ubrugelige regler. Fra på søndag den 1. oktober og fem måneder frem kan offentligt ansatte, borgere og virksomheder hjælpe innovationsministeren i hendes bestræbelser.

Regeljagten kommer i praksis til at foregå ved, at man på mail eller via de enkelte ministeriers hjemmesider indsender eksempler på offentlige bureaukratiske regler og krav om registreringer, som man mener, bør fjernes. Regeringen har dog ikke forpligtet sig til at fjerne de anmeldte regler. 

Mest for skattekronerne 

Innovationsministeren håber, at de seneste års klager over bureaukrati betyder, at danskerne indsender mange forslag til regler, der skal væk.

- Der er uden tvivl for meget bureaukrati i den offentlige sektor. Visse steder kan man med rette spørge sig selv, om medarbejderne bruger deres tid og kræfter på de rigtige ting, og dermed også, om vi får nok ud af skattekronerne, siger Sophie Løhde om det nye tiltag. 

Ministeren peger på, at det er en fælles opgave at få luget ud i regler og dokumentationskrav, der gør livet besværligt for borgerne og spænder ben for medarbejderne i det daglige.

 


Jura Politik

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk