HK.dk logo

Tina og Dansk Flygtningehjælp fandt hinanden

27. september 2017  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Tina Lindahl Andersen blev opsagt fra forsikringsselskabet efter 12 års ansættelse. Det var ikke noget, hun selv var skyld i, men selskabet ændrede på organisationen og seks personer blev sagt op. I Tinas afdeling skulle kun én ud af tre blive og den ene var ikke Tina Lindahl Andersen.


Af Irina Frost

For Tina var opsigelsen på en måde ventet, men kom alligevel som et chok, fordi det skete seks måneder før forventet.

- Vi var seks personer, som blev kaldt til møde, og så blev vi alle sammen sagt op på en gang. Vi kunne vælge mellem bonus eller fritstilling og havde en uges tid til at beslutte os. Jeg bestemte mig for at blive i opsigelsesperioden for ikke at smække døren. Men jeg kunne godt mærke en forandring. Pludselig skulle jeg f.eks. ikke med til møder, men bare være medvirkende til at lukke afdelingen ned.

Jeg fik ikke rigtig søgt job. Jeg kunne ikke overskue det. For der var masser at lave, så det var hele tiden en kamp at blive færdig til tiden uden at opbygge et nyt overarbejde. Jeg besluttede mig for ikke at stresse over jobsøgningen og i stedet starte på en frisk i det nye år. Desværre var der ikke noget sjovt ved at være ledig i december, når jeg ikke vidste, hvad der ventede i fremtiden. Jeg prøvede at være positiv og tænkte ”nu er der en mulighed for at lave noget helt andet”. Jeg overvejede endda at arbejde i en børnehave.

Min tidligere arbejdsgiver gav mig et out placement-forløb, men det hjalp ikke særlig meget. Da jeg blev opsagt, var jeg endnu ikke medlem af HK. Jeg meldte mig først ind, lige før jeg blev ledig. Da det var mere end 12 år, siden jeg sidst havde søgt job, meldte jeg mig på jobsøgningskursus for at lære at skrive CV igen. Jeg fik rigtig meget ud af kurset.

Henning Jørgensen fra job og vejledning sagde allerede efter nogle få timer: ”Snak lige med Dorthe” og så kom jeg til samtale hos beredskabsstyrelsen, men det var slet ikke mig. Så sendte Dorte Fischer fra HK mig ud til Dansk Flygtningehjælps økonomiafdeling. Her startede jeg i et vikariat den 16. marts, og det er nu blevet forlænget til den 31. december.

Om lidt er jeg jo ledig igen, så jeg skal til at tænke på ny jobsøgning. Selvfølgelig vil jeg igen kontakte HKs jobbørs, men Temp Team og almindelige jobportaler er selvfølgelig også med i min strategi.
Job, som man får gennem jobbørsen, kan godt anbefales, især fordi man ved, at de virksomheder, som HK formidler til, for det meste har en overenskomst og dermed ordnede forhold.

HK’s jobbørs hjælper, hvis du står overfor ledighed. I HK Hovedstaden formidler jobbørsen hver dag mindst et job mellem et medlem og en arbejdsgiver.

- Langt de fleste stillinger er tidsbegrænsede vikariater, men det er ikke så skidt, for det giver stadig vores medlemmer mulighed for at holde sig i gang, får nyt på cv’et og ind i mellem bliver et vikariat til et fast job, forklarer jobkonsulent Dorthe Fisher.

– Vi har særligt mange stillinger inden for detail, men også alle organisationerne og for eksempel politiet, er gode til at søge medarbejdere direkte hos HK.

Lige nu har vi 30 stillinger i udbud, og vi gør hvad vi kan for at matche vores medlemmer med de rigtige job.

– Hvis jeg skulle give et godt råd, ville det være at lave et så detaljeret cv som muligt. Vi skal helt ned i hvilke programmer du kan arbejde med og på hvilket niveau. Det er ikke nok at skrive ”kontor-blæksprutte”, ”office-pakke” eller ”engelsk og tysk”. De stillinger vi har sværest ved at besætte er de meget specialiserede. Tjek vores side og husk også at anbefale din arbejdsgiver at bruge HKs jobbbørs
https://www.hk.dk/karriere/jobboers, så endnu flere kan finde hinanden, slutter Dorthe Fischer.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk