HK.dk logo

Husk at tjekke din lønseddel

28. september 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Små fejl kan koste dig store beløb i længden, hvis din løn er forkert. Tjek lønsedlen og undgå at få for lidt i løn, lyder opfordringen fra HK/Privat


Husk at tjekke din lønseddel

Går du din lønseddel igennem, når den lander i din e-boks? Eller får den lov at gå i glemmebogen uden at blive tjekket? Hvis det sidste er tilfældet, kan det ende med, at du går glip af nogle af de penge, du har arbejdet hårdt for at tjene.

- Selv en lille fejl på lønsedlen kan ende med at blive dyr for dig, hvis den ikke bliver opdaget, siger Kim Jung Olsen, faglig chef i HK/Privat.

Og fejl sker. Det kan man se sort på hvidt i en ny rundspørge, som Epinion har foretaget blandt HK/Privats medlemmer. Her svarer 22 procent, at de har fundet fejl i deres lønseddel en enkelt gang, mens 13 procent har fundet fejl flere gange.

Kun hver 2. tjekker altid
Heldigvis læser de fleste deres lønseddel igennem, viser de nye tal. 

53 procent tjekker altid deres lønsedler, men der er alligevel omtrent en femtedel, som kun ser på tallene af og til (12 procent tjekker kun sommetider, syv procent tjekker sjældent).

- Hvis du ikke tjekker, at du får, hvad du har krav på, så er der ingen, der gør det. Og det er kun din pengepung, det går ud over, konstaterer Kim Jung Olsen.

Fejl i tillæg, pension og fritvalgskonto
Det er især ved tillæg – det vil sige overarbejde, skæve tidspunkter med mere – pension og fritvalgskontoen, som der er fejl i, viser tidligere erfaringer fra HK’s lokale afdelinger. 

Spørg din tillidsrepræsentant om hjælp eller kontakt din lokale afdeling på 70114545. Så kan du få tjekket, om der er fejl og mangler i din lønopgørelse. 

Hvis du hellere selv vil tjekke din lønseddel, kan du gøre det nemmere for dig selv ved at bruge HK’s onlineværktøj.

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk