HK.dk logo

Kommunale HK'ere render hurtigere af pladsen

04. oktober 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Personaleomsætningen i kommunerne vokser. De kommunale arbejdsgivere har sværere og sværere ved at holde på såvel deres HK’ere som andre ansatte.

Der er flere og flere kommunalt ansatte, der enten skifter arbejdsplads, bliver nyansat eller skifter stilling inden for kommunen. Det viser en ny undersøgelse fra VIVE, Det Nationale Forskning- og Analysecenter for Velfærd.

Kommunernes personaleomsætning voksede samlet set fra 19,5 procent i 2012 til 21,3 procent i 2016, hvor omkring 100.000 kommunale medarbejdere blev udskiftet. Det betyder, at der i 2016 var cirka 10.000 flere ansatte, der skiftede job, end i 2012. 

Tendensen er den samme for de kommunale HK’ere, viser beregninger fra HK Kommunal.   

Størst udskiftning omkring de store byer

Der er imidlertid store geografiske forskelle på personaleomsætningen i kommunerne. Udskiftningen er størst blandt kommunerne i Region Hovedstaden og i Region Sjælland med stigninger på mere end to procent. 

Også de østjyske kommuner kan fremvise en høj andel af medarbejdere, der i løbet af året bliver nyansat, fratræder eller skifter job.

I den anden ende af skalaen finder vi kommunerne i Nord- og Vestjylland, hvor arbejdsgiverne i høj grad lykkes med at holde på de ansatte.Forandringer i arbejdslivet Arbejdsmarked Karriere

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk