HK.dk logo

Karrierevejledning førte til én samtale om ugen og job

09. oktober 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

35-årige Anett Simonsen fra Viborg fik hjælp af HK MidtVests karrierevejleder, da hun var ledig. Udbyttet var én samtale om ugen og job.

- Efter, jeg havde sparret med Hanne Lund-Nielsen, trådte det mere tydeligt frem i CV og ansøgning, hvem jeg var, og det satte skub i jobsamtalerne, fortæller Anett Simonsen.
Anett er uddannet kontorassistent med speciale i økonomi. Hun blev færdig med uddannelsen i 2005 og arbejdede fra 2006 til 2015 hos Odense Kommune. Men så flyttede hun til Viborg, og jagten på et nyt job blev ikke hel så let, som man kunne have troet.

Friske øjne kom til

Anett Simonsen

- Når du er ledig, kan du godt stå lidt i stampe og har måske en tendens til at bruge den samme ansøgning hele tiden. Når du får vejledning, bliver der rusket op i dig, fortæller Anett Simonsen.

Anett havde gået ledig næsten to år, da hun kom i kontakt med Hanne Lund-Nielsen, der dengang var jobformidler hos HK MidtVest, og i dag er karrierevejleder samme sted.
- Hanne Lund-Nielsen kiggede mit CV og ansøgning igennem og, at hun så på den med friske øjne, førte til, at jeg fik målrettet den arbejdsgiveren meget mere. Jeg fik blandt andet vendt CV’et om, så min erhvervserfaring kom før min uddannelse, og mine ansøgninger blev mere fortællende og ikke så opremsende. Alt i alt kom mine kompetencer mere i spil på grund af Hannes vejledning, forklarer hun og fortsætter:
- Når du er ledig, kan du godt stå lidt i stampe og har måske en tendens til at bruge den samme ansøgning hele tiden. Når du får vejledning, bliver der rusket op i dig, og en udefrakommende ser nok mere objektivt på din ansøgning og tør måske sige nogle flere ting til dig end et familiemedlem, siger hun.

Vejledning førte til samtaler

Anett Simonsen fortæller, at hun efter vejledningen hos Hanne Lund-Nielsen, der både foregik på mail og ved en samtale hos HK, begyndte at komme til flere jobsamtaler. Faktisk blev det pludselig til hele 20 jobsamtaler eller én om ugen.
I sommer blev Anett ringet op af en arbejdsgiver, hun havde været til samtale hos i januar. Arbejdsgiveren havde egentlig gerne villet ansætte Anett men havde valgt en anden til stillingen, fordi der var tale om et vikariat. Nu kendte arbejdsgiveren en arbejdsplads, hvor der var brug for en medarbejder, der med det samme kunne træde til.
Anett kontaktede arbejdspladsen, Uddannelsescenter Mariebjerg i Vemb, der tilbyder uddannelse, beskæftigelse og botilbud for mennesker med funktionsnedsættelse.
Anett startede i virksomhedspraktik men fik efter kun to uger at vide, at hun 1. august kunne blive ansat i en fast stilling som administrativ medarbejder.
- Jeg er rigtig glad for jobbet. Jeg har nogle søde kolleger og sidder med nogle spændende opgaver, hvor jeg kan bruge den erfaring, jeg har med mig fra Odense Kommune. Og selv om jeg har en transporttid på over en time, betyder det ikke noget. Jeg er meget tilfreds med at være, hvor jeg er, siger hun.

Sådan får du vejledning

Som karrierevejleder kan Hanne Lund-Nielsen blandt andet hjælpe med: 
At blive afklaret og klædt på til jobskifte.
Yde personlig sparring på ansøgning og CV.
Give sparring inden jobsamtalen.
At blive afklaret om præferencer og kompetencer og til at finde ud af, om du kan få mere ansvar eller nye opgaver.
Give sparring inden MUS-samtalen.
Give inspiration til relevant efter- eller videreuddannelse herunder, om du kan få dækket udgifterne til din efteruddannelse.
Du kan også ringe til HK’s Karrieretelefon 
Karrieretelefonen er åben hverdage mellem kl. 13 og 16 på telefon: 3330 4460.

Karriere

FÅ en karrieresnak OM DIT ARBEJDSLIV


Bestil din tid her. hk.dk/karrieresnak

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk