HK.dk logo

Lones job blev reddet af HK's netværk

09. oktober 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En fyring kunne være blevet konsekvensen, da Lone Flinker Nielsen blev ramt af konstant, trykkende hovedpine. Men takket være HK’s deltagelse i rundbordssamtalerne om hendes problem, er hun i dag stadig i arbejde. Nu uden hovedpine.


Hver dag møder patienterne lægesekretær Lone Flinker Nielsens smilende ansigt i receptionsvinduet på Hæmatologisk Dagklinik på Aabenraa Sygehus. Her har hun arbejdet siden maj måned i år, først i virksomhedspraktik og siden første september som fastansat. Men vejen til jobbet var lang og hård.

- I efteråret sidste år blev jeg ramt af voldsom hovedpine, og den ville bare ikke gå væk. Det trykkede hele tiden, og jeg holdt den gående på piller, men jeg havde det meget skidt – 24/7, fortæller Lone.

Hovedpinen kom efter ekstraarbejde i forbindelse med afvikling af ferier på hendes daværende arbejdsplads, Psykiatrisk Afdeling Aabenraa (afsnit 62), hvor hun skrev stuegangsnoter ind i patientjournalerne fra morgen til aften. Efter en periode med 8-9 timers arbejdsdage ved skærmen ville hovedet ikke mere.

- Jeg ville ikke give op, så efter at have været syg i tre-fire uger, ville jeg tilbage på halv tid. Men det gik ikke over, og så blev jeg varslet ned på 25 timer og blev rigtig nervøs for mit job. Jeg blev helt desperat, og oveni havde jeg den her trykkende hovedpine døgnet rundt, siger hun.

På det tidspunkt havde hun været emnet for flere rundbordssamtaler, hvor hendes hjemkommune Sønderborg og hendes arbejdsplads sammen med tillidsrepræsentanten havde forsøgt at finde en vej ud af dødvandet. Men hverken flytning til job tættere på hjemmet eller hjælpemidler ved skærmen fik bugt med hovedpinen, og i hendes afdeling skriver sekretærerne hele dagen uden andre opgaver.

Arbejdsprøvningen sluttede før tid

Faglig konsulent Kirsten Gram, her klar til at rykke ud. HK's faglige konsulenter har deres gang på arbejdspladserne for at skabe netværk, så medlemmerne får de bedst mulige løsninger.

Mulighederne var ved at være udtømt, da Faglig Konsulent fra HK Sydjylland, Kirsten Gram, kom med ved bordet på opfordring af tillidsrepræsentanten. Kirsten havde nye forslag med, fordi hun har kontakt til alle afdelinger.

- Jeg bevæger mig på tværs af sygehusene og er nok den eneste, som har så bred kontakt. Det betød i denne sag, at jeg kunne forhøre mig andre steder, om der var mulighed for arbejdsprøvning i en anden afdeling med anderledes opgaver, fortæller hun.

Det viste sig, at Hæmatologisk Dagklinik gerne ville have Lone ind i arbejdsprøvning fra maj måned i en rolle, hvor hun skal skrive meget mindre. Hun sprang til på halv tid, men allerede efter 14 dage gik hun op i tid, i takt med at hovedpinen svandt.

- Siden jeg begyndte her, har jeg kun haft halvanden sygedag, og det var i begyndelsen. Jeg har ikke hovedpine mere og er igen blevet glad for at gå på arbejde, siger hun med et af sine karakteristiske smil. Lone har stadig skrivearbejde, men det volder hende ikke problemer mere, fordi hun også har mange andre opgaver i løbet af arbejdsdagen.

Arbejdsgiverne er også glade for HK's indsats

Oversygeplejerske Lillian Jensen er Lone Flinker Nielsens nye chef.

Nu er Lone fastansat, oven i købet en måned før arbejdsprøvningen egentlig skulle udløbe. Og Oversygeplejerske Lillian Jensen er meget tilfreds med sin nye medarbejder og med forløbet.

- Generelt fungerer systemet med rundbordssamtaler rigtig godt. Jobcentrene er på banen, og alle kommer med gode ideer for at løse medarbejderens problem. Men det kan nogle gange være svært at finde noget, der matcher, og her er det nyttigt, at Kirsten Gram kommer udenfor vores ”egne rækker” og kan sætte tanker i gang. Hun kender opgaven og kender afdelingerne, siger Lillian Jensen.

Også godt for andre

Kirsten Gram er også tilfreds med forløbet. Hun mener, at det er en helt naturlig konsekvens af, at hun som faglig konsulent i HK har sin gang ude på arbejdspladserne.

- Det viser nytten af relationer og samarbejde til hverdag. Og Lones forløb har tydeliggjort det overfor sygehusene, så det måske kan komme andre medlemmer til gavn senere, siger hun.

Kommunal

Billig forsikring, forbrugsforening og gode rabatter


Se dine medlemsfordele

Bliv medlem af HK Kommunal


Meld dig ind her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk