HK.dk logo

Camilla fik bevilling nr. 10.000 fra Kompetencefonden

11. oktober 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fire år efter etableringen af Kompetencefonden er bevilling nr. 10.000 netop blevet uddelt. Camilla Petersen fra Jobcenter Brøndby begynder i januar på uddannelsen til socialformidler.


Camilla Petersen fik overrakt blomster af den lokale formand for HK Kommunal Hovedstaden, Winnie Axelsen.

- Jeg har brændt for denne drøm i 10 år, og nu kan det endelig lade sig gøre.

Det var en meget glad Camilla Petersen, der blev modtager af bevilling nr. 10.000 fra Kompetencefonden. Bevillingen bliver brugt på socialformidleruddannelsen, som hun begynder på i januar.

Det store runde tal blev opnået fire år efter, at Kompetencefonden blev etableret som en del af HK Kommunals overenskomstresultat i 2013. Det blev markeret med en lille højtidelighed på hendes arbejdsplads, Jobcentret i Brøndby Kommune, hvor hun modtog blomster og fik nogle ord med på vejen af HK Kommunal Hovedstadens formand Winnie Axelsen.

- Du er en af mange, der har taget handsken op og vist, at du gerne vil uddanne dig. Det er rigtig godt. Og det er jo ikke bare et lille, hurtigt kursus, du skal på. Du skal være socialformidler, og det er en uddannelse, der en kæmpe efterspørgsel på. Jeg håber, du får stor glæde af det. Borgerne har brug for dig, sagde Winnie Axelsen.

Mundtlig aftale forsvandt

Camilla Petersen var ikke bare glad, men også lettet. Først på året arbejdede hun i Slagelse Kommune, men var en af de 60 ansatte, heraf 11 sagsbehandlere, der blev afskediget i en større fyringsrunde på grund af kommunens dårlige økonomi. I Slagelse havde hun ellers fået lovning på, at hun snart kunne få indfriet sit ønske om mere uddannelse.

- Men jeg var en af dem med en kort opsigelsesperiode på kun tre måneder, så det var nemt at fyre mig. Og min leder blev også afskediget. Dermed forsvandt også den mundtlige aftalen om min uddannelse, fortæller Camilla Petersen. 

Klar på mere uddannelse

I sin ansøgning til jobbet i Brøndby lagde hun vægt på, at hun har meget indstillet på at tage mere uddannelse. Ja, det fremstod nærmest som et ufravigeligt krav for at ville tage jobbet.

- Jeg havde på forhånd tre års erfaringer fra arbejde i et jobcenter, og jeg havde adskillige kurser på to-tre dage og kurser, jeg havde deltaget i i min fritid. Det var bare ikke nok for mig. Jeg er rigtig god til at tale med borgerne, men jeg mangler i den grad noget mere grundlæggende, så jeg kan indgå i de faglige dialoger og er bedre til alt papirarbejdet. Når man arbejder med borgere, der har mange udfordringer, har de også krav på, at den, der vejleder dem, er ordentligt klædt på til opgaven.

Hendes ønske om uddannelse blev imødekommet allerede ved ansættelsessamtalen. Hun havde sin første arbejdsdag i Brøndby Kommune 1. juni og begynder som nævnt lige efter nytår på uddannelsen til socialformidler med i første omgang to ugentlige dage på skolebænken. Hun forventer, at hun skal til den sidste eksamen i juni 2019.

Læs mere om Camilla Petersen og bevilling nr. 10.000 fra Kompetencefonden i næste nummer af Kommunalbladet, der udkommer 27. oktober 2017.

Om Kompetencefonden

Ved overenskomstforhandlingerne i 2013 aftalte HK Kommunal og arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner (DR) at etablere fonde, der skulle understøtte indsatsen for kompetenceudvikling og sikre medarbejderne et øget kompetenceniveau til gavn for opgaveløsningen og medarbejdernes udviklingsmuligheder på arbejdsmarkedet.

Der er således egentlig tale om to fonde for ansatte i henholdsvis kommuner og regioner, men i daglig tale er fællesbetegnelsen blevet ”Kompetencefonden”. Fra begge fonde har ansatte på HK’s overenskomst nu modtaget 10.000 bevillinger.

Alt om kompetencemidlerne, klik her.

Om socialformidleruddannelsen

Uddannelsen til socialformidler er en hel diplomuddannelse med en ”værdi” på 60 såkaldte ECTS-point. Den giver kompetencer til at udføre socialt arbejde i kommuner, institutioner og private hjælpeorganisationer og varer et år på fuld tid og op til tre år på deltid. Adgangskravet er en kommunomuddannelse eller en tilsvarende, relevant uddannelse.

Bliv klogere på uddannelsen her.

Efteruddannelse Job og uddannelse Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk