HK.dk logo

Minister vil rangordne kommuners jobindsats

11. oktober 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Landets kommuner skal nu udstilles på en liste, der viser, hvor gode de er til at få borgere flyttet fra offentlig forsørgelse til job.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil først i det nye år præsentere en såkaldt benchmark af kommunerne, hvor de bliver ranglistet efter, hvor effektive de er inden for ydelsesområderne kontanthjælp, førtidspension, dagpenge og sygedagpenge. Det skriver Avisen Danmark.

Modellen kendes fra folkeskoleområdet, hvor de enkelte skoler igennem flere år er blevet målt og rangordnet efter blandt andet karaktergennemsnit og elevtrivsel.

Troels Lund Poulsen peger på, at ranglisten kan få den konsekvens, at kommuner, der klarer sig dårligt over længere tid, må forvente en eller anden for sanktion fra statens side. Hvilke sanktioner, der kan være tale om, vil ministeren endnu ikke løfte sløret for.

Data findes allerede

Ministerens plan udgør ifølge social- og arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune og formand for landets socialchefer, Helle Linnet, ikke den store fornyelse.

- I forvejen lærer kommunerne rigtig meget af hinanden og samarbejder på tværs, også på beskæftigelsesområdet. Der går ikke lang tid, fra vi hører om en succes et sted, til at de øvrige kommuner forsøger at kopiere succes’en, siger Helle Linnet til Avisen Danmark.

Arbejdsmarkedsdirektøren understreger desuden, at der allerede eksisterer omfattende data, der allerede nu bliver brugt til at måle den kommunale beskæftigelsesindsats.Social og beskæftigelse

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk