HK.dk logo

Godt at holdningen til offentligt ansatte er mere positiv

23. oktober 2017  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvis man er Benny Brandt-Jensen og ser tilbage på da det hele startede i Dragør Kommune for 50 siden, er der en verden til forskel – på godt og ondt. Her fortæller han om et langt arbejdsliv.

50 år i Dragør kommuneEt af de sjældne og ganske bemærkelsesværdige jubilæer på arbejdspladserne er 50 år. Det er ikke mange forundt. Men en af dem er Benny Brandt-Jensen, sekretariatschef for Social, Børn, Kultur og Ældre i Dragør Kommune, der netop er blevet fejret på behørig vis. Og vi har spurgt ham, hvordan rejsen fra 1967-2017 har været.

– Hvordan startede din kommunale karriere?

I min bordtennisklub var der et par spillere, der arbejdede på rådhuset. De opfordrede mig til at søge en elevstilling. Jeg var 16 år og havde ingen andre planer. Så jeg fulgte deres opfordring, kom til samtale og fik jobbet. Jeg plejer for sjov at sige, at jeg startede med at blive headhuntet.

Min første arbejdsplads rummede sekretariat, socialkontor, folkeregister, kommunaldirektør og borgmesterkontor, hvor borgmesteren var på deltid. Jeg startede med at sortere posten og jeg husker det lille omstillingsbord med 8 linjer ud. Jeg blev fra starten af bedt om at læse arkivet igennem, og så var jeg ligesom i gang.

I starten omfattede kommunen bare den gamle Dragør Kommune. Dengang var vi 25 mennesker på rådhuset. Siden blev vi lagt sammen med St. Magleby Kommune, hvorfra der kom yderligere 25 medarbejdere. Og i dag er vi så vokset til ca. 100 ansatte på rådhuset. Og jeg selv er endt som chef for en afdeling med 8 medarbejdere. Min arbejdsdag handler meget om koordinering, tal, økonomi og betjening af det politiske udvalg på området. Og at jeg sagde ja til i sin tid at søge over i denne afdeling, er det bedste jeg har gjort i min kommunale karriere.

– Hvordan har dit arbejdsliv været?

Jeg har været meget privilegeret. Bl.a. ved langt hen ad vejen selv at have kunnet pejle mig hen til der, hvor jeg gerne ville være. Derfor har jeg heller aldrig haft ambitioner om at komme andre steder hen. Jeg har haft et godt arbejdsliv her med passende nye udfordringer undervejs. Og jeg kender både mange ansatte, borgere og vores politikere personligt – hvilket jeg synes er en stor fordel.

– Hvad har været de største udfordringer?

En af dem er den konstante udskiftning i personalet – og i ledelsen. Hver ny direktør/chef kommer med sin egen dagsorden, hvilket kan være en fordel i forbindelse med at få nytænkning inden for dørene. Især det seneste årti har vi haft store udskiftninger – og man begynder jo lidt forfra hver gang.

En anden stor udfordring har været den kolossale teknologiske udvikling. Jeg startede i sin tid med et gammelt hakkebræt af en skrivemaskine, duplikator i kælderen og blyant og papir. Derfra gik det stærkt. Men jeg synes, at udviklingen har været positiv. Mange ting er jo blevet meget nemmere. Jeg har selv haft en plan om ikke at lade mig styre af IT, men det kan ikke lade sig gøre. Tempoet er nu sådan, at man ikke selv kan styre udviklingen mere, så nu syntes jeg, det går lidt for hurtigt.

– Hvordan har du oplevet arbejdsmiljøet og vilkårene forandre sig?

Jeg må sige, at jeg aldrig har haft mere travlt end nu. Og jeg mener, at vi er ved at nå en grænse. I dag strammes vilkårene hvert år med rutinemæssige krav om besparelser. Samtidig pålægges vi hele tiden nye regler på alle områder. Begge dele er hårdt arbejde – og det er også ved at være lidt trivielt, set med mine øjne.

Til gengæld er jeg glad for, at holdningen til offentligt ansatte har ændret sig. I mange år blev vi skudt i skoene, at vi ikke lavede noget i den offentlige sektor. Men det hører vi ikke mere. De mange nedskæringer, vi har været igennem, har givet lidt cadeau til os fra befolkningen.

– Du var tillidsrepræsentant i 10 år. Har de faglige organisationer været et plus for udviklingen?

De faglige organisationer har en vigtig opgave med at forhandle løn og sikre en god trivsel på arbejdspladsen. Den rolle udfylder de fint og medvirker på en konstruktiv måde til at gøre forholdene bedre for både medarbejdere og borgere. Og ud over at jeg synes, det var spændende at være med til, har TR-posten nok også været karrierefremmende for mig. Som TR lærer man jo mange ting, får gode kontakter og fungerer som en slags leder. Og det kan man bruge i jobbet også.

– Hvornår forlader du arbejdsmarkedet?

Med udgangen af dette år, når jeg er fyldt 67 år. Jeg kunne godt være blevet ved. Men jeg har også børnebørn, er formand for bordtennisklubben og aktiv i Kræftens Bekæmpelse. Så jeg har meget jeg skal nå at opleve og gøre endnu.

– Ville du stadig vælge en kommunal karriere, hvis du var 16 år i dag?

Ja. Jeg ville næppe have andre planer. Og jeg vil bestemt også råde unge i dag til at arbejde i en kommune. Her er nok at tage fat på og mange muligheder for personlig og faglig udvikling.


Karriere

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk