HK.dk logo

Lægesekretærer støtter #detkuhaværetmig-kampagne

23. oktober 2017  |  DL  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Sagen om en yngre læge, der er blevet dømt for “grov eller gentagen forsømmelighed eller skødesløshed” efter en patients død møder opbakning fra DL.

DL siger nej tak til at enkeltpersoner bliver syndebukke i et system, der er sygt.

Opbakningen til kampagnen #detkuhaværetmig på de sociale medier kommer fra lægesekretærernes formand og næstformand, Nathali Schaap Degn og Cristina Hedegaard Kildevang.

- Lægesekretærer landet over ser hver dag, hvordan lægerne kæmper for at gøre deres bedste i en hverdag, som er fortravlet og ofte giver urimelige vilkår. Vi ved, at I gør det bedste, I kan for patienterne. Vi ved, at I hver dag kæmper en brav kamp, og vi har stor tillid til jer. I gør det godt, lyder det fra DL-formændene i en udtalelse på Facebook, der har fået stor støtte og opbakning.

Umulige arbejdsbetingelser

Mere end 400 har liket opslaget, der er blevet delt mere end 350 gange.

Lægesekretærerne fortæller, at de har stor forståelse for lægernes situation.

- Arbejdsbetingelserne er umulige grundet gentagne besparelser, omstruktureringer og for få ressourcer. Arbejdsgange tager mere og mere af lægernes dyrebare tid fra patienterne, og skaber flere og flere dokumentationskrav og administrative opgaver for lægerne, skriver Nathalie Schaap Degn og Cristina Hedegaard Kildevang.

Vil du læse mere om sagen om den yngre læge fra Svendborg, der er blevet dømt? Så læs en gennemgang af sagen hos Information.


bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

følg med i ok18
nyheder, fakta og info om din overenskomst


hk.dk/ok18

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk