HK.dk logo

Midaldrende ledige får nye værktøjer

24. oktober 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kursus i jobsøgning udbydes som særtilbud til ledige på 50 år og ældre, der har været ledige i mellem et halvt og et helt år.


Det kan være svært at håndtere ledighed, hvis man er over 50 år og måske har været væk fra jobsøgning i mange år, fordi man var i job. Samtidig oplever mange i denne aldersklasse, at der skal noget særligt til at overbevise arbejdsgivere om at ansætte dem. Derfor afholder HK Sydjylland kursus for medlemmer i alderen 50+, der er blevet ramt af ledighed i de seneste 6-12 måneder.

- Mit udgangspunkt som arbejdssøgende var jo, at jeg skulle nok finde et job. Men det er ikke lykkes mig, på trods af, at jeg har været til tre samtaler, siger Helle Raun Nielsen fra Egtved. Hun er kontoruddannet, 50 år gammel og deltog i kurset i Esbjerg.

 

De næste kurser er i november

Helle Raun Nielsen er tilfreds med kurset.

 - Jeg har gjort mig den erfaring, at nogen steder vil de helst have de unge. I hvert fald hvis vi taler om noget med teknologi. Men jeg har jo masser at tilbyde og kan godt følge med i det tekniske, siger Helle Raun Nielsen.

Kursisterne får vejledning, individuelle jobcoach-samtaler og lærer, at de skal minde arbejdsgiverne om, at midaldrende også har moderne kompetencer. Dåbsattesten er ikke det afgørende.

- Jeg får det, jeg forventer ud af kurset, og jeg får faktisk også mere. Jeg får bekræftet nogen af de ting, jeg laver, men jeg får også nogle nye ideer, slutter Helle.

De næste kurser begynder den 7. november i Rødekro og d. 20. november i Kolding. Se dem i kursuskalenderen.

Handel Kommunal Privat Stat

Billig forsikring, forbrugsforening og gode rabatter


Se dine medlemsfordele

Vil du være en attraktiv medarbejder?


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk