HK.dk logo

Jeg er stolt af at være HK'er

25. oktober 2017  |  HK Stat  |  HK Ungdom  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Ungdoms formand gennem fire år, statsansatte Karina Nicolaisen (29), går af på grund af alder ved ungdomskongressen i november. Her ser hun tilbage på sejre og udfordringer.

Din vigtigste mærkesag?

Faglig stolthed og anerkendelse! 

Hvorfor er du stolt af at være HK’er?

Jeg kan gøre det komplekse forståeligt – og hive projekter ned på jorden, så de bliver virkelighedsorienterede. Jeg har styr på procedurerne. Og jeg kan bearbejde rapporter, så de bliver anvendelige for mine kolleger. Jeg er god til Excel og ESDH. Når jeg sender en mail, tænker jeg over, hvad folk skal vide og bruge og gøre. Jeg skærer ind til benet og skriver ikke lange forklaringer. Jeg har skåret lange vejledninger på intranettet ned til en halv side. Som områdekonsulent for HK’s efteruddannelsesudvalg, HAKL, godkender jeg nye AMU-kurser. Det er en klassisk AC-opgave, men på det merkantile område når AC’erne mig ikke til sokkeholderne. 

Din største sejr i HK Ungdom?

Da jeg kom til, var vi gode til at sidde i et hjørne og brokke os. I dag er vi mere professionelle. Vi vil ikke have en holdning, hvis vi ikke gør noget ved det. Fx ungdomskortet til offentlig transport – det kan man ikke få, hvis man går på en erhvervsuddannelse. Det er vi sure over – og vi vil snakke med transportministeren! 

Hvad har været det sværeste?

At samle en kerne af stabile aktive omkring landsudvalget (HK Ungdoms politiske ledelse, red.). Der har været stor udskiftning, og i nogle HK-afdelinger er det svært at finde medlemmer til udvalget. 

Det bedste?

Jeg har haft fantastiske oplevelser, fået gode venner og mødt interessante mennesker. Det har været en rutsjebanetur, men en fed en af slagsen. 

Det hårdeste?

Da et medlem af HK Ungdom skrev i en avis, at det var lækkert at være på dagpenge. Jeg blev tæppebombet af journalister og skulle igen og igen forklare, at skribentens indlæg ikke var udtryk for HK’s eller HK Ungdoms holdning. Det var ekstremt hårdt, men jeg tog gerne en kugle for holdet. Jeg er ikke bleg for at forsvare HK. 

Hvad drømmer du om?

I arbejdslivet: tryghed. Udflytninger og omstruktureringer gør det usikkert at være statsansat. Jeg har kun været ansat i Undervisningsministeriet i to år, og jeg har allerede haft flere forskellige kontorer, chefer og systemer. Jeg tænker: Skal jeg udflyttes næste gang? Skal vi spare igen? Bliver jeg arbejdsløs? Kan vi bevare serviceniveauet over for borgerne? 

Hvordan vil du fortsætte dit faglige engagement?

Jeg er TR-suppleant og arbejdsmiljørepræsentant, og jeg stiller sikkert op til HK Stat Hovedstadens bestyrelse til foråret. HK er en stor del af mig. Hvem jeg er og gerne vil være. Hvem ved – en dag bliver jeg måske den nye Kim Simonsen (formand for HK, red.)?

Hvad er HK’s største udfordring?

Det er vigtigt at få unge ind i organisationen – ellers har vi ikke noget HK om 10-20 år. Ved sidste kongres var gennemsnitsalderen 52. Der var kun 13 delegerede under 30. 

Hvordan kan HK engagere flere unge?

Ved at lave noget, der giver mening, og som er nemt at deltage i. Vi er generation Like. Man vil gerne støtte op, men ikke involvere sig helt vildt. Unge vil høre, hvad de får ud af at være medlem, når de ikke har problemer. Fx cv-tjek, karrierecoaching og kurser. HK er ikke bare et forsikringsselskab. HK handler om faglig stolthed, indflydelse og information. 

Om HK Ungdom

Man kan være medlem af HK Ungdom, indtil man fylder 31. For elever er der ingen aldersgrænse. Man må ikke være fyldt 29, når man stiller op som formand. Landsudvalget består af unge fra hele landet, som udstikker HK Ungdoms holdninger og handlinger. I modsætning til de ’voksne’ fagpolitikere er landsudvalgets medlemmer frivillige aktivister. Vil du høre mere – og måske være aktiv i HK Ungdom – så hiv fat i en fra landsudvalget eller din lokale ungdomskonsulent. Find kontaktoplysninger på hk.dk.Ungdommens egen kongres

HK Ungdom holder kongres 3.-5. november i Svendborg med op til 69 delegerede. Nuværende næstformand Nicklas Bille Hansen er eneste kandidat til formandsposten, og Michelle Pedersen er den eneste næstformandskandidat.
Medlemsdemokrati Netværk Politik Karriere Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk