HK.dk logo

Kompetencer er kommet i spil med Karrieretelefonen

26. oktober 2017  |  MidtVest  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Githa Grum-Schwensen og Henrik Elias Kristensen fra henholdsvis Ikast og Herning har fået styrket deres jobsøgning med hjælp fra HK’s karrieretelefon.

- Jeg har fået vinklet mine ansøgninger helt anderledes, og mine kompetencer er kommet mere i spil, siger 55-årige Githa Grum-Schwensen fra Ikast om erfaringerne med Karrieretelefonen.
Githa er jobsøgende, efter hun ved udgangen af juli i år valgte at sige sit job som koordinator gennem 10 år hos en privat forening op.
Githa er uddannet kontorassistent og har løbende efteruddannet sig inden for blandt andet projektledelse, og hun er nu på udkig efter et nyt job, hvor hun kan få sine kompetencer i spil.
- Jeg havde lavet nogle ansøgninger men følte ikke rigtig, at jeg fik respons. Det var efterhånden mange år siden, jeg sidst havde prøvet at skrive en ansøgning, så jeg tog kontakt til HK’s karrieretelefon for at få sparring, fortæller hun.

Andre øjne på

Githa Grum Schwensen

- Det har klart hjulpet mig at få nogle andre øjne på, siger Githa Grum-Schwensen.

I alt har Githa haft kontakt til Karrieretelefonen tre gange, og samtalerne har været rigtig gode.
- Det har klart hjulpet mig at få nogle andre øjne på. Hos Karrieretelefonen er der blandt andet blevet spurgt ind til, hvad det er, der motiverer mig ved det enkelte jobopslag, og hvad det er for tre ting ved den enkelte stilling, som jeg føler, jeg kan bidrage med, så jeg har kunnet målrette ansøgningen meget mere. 
- Vigtigheden af CV’et er også gået op for mig. At man ikke bare lister sin erfaring op fra en ende af men, at man også vinkler CV’et målrettet til det job, man søger, forklarer hun.
Alt i alt er Githa meget tilfreds med den feedback, hun har fået fra Karrieretelefonen.
- Det har været rigtigt godt. Det er også det der med, at man ikke er alene som jobsøgende. Man kan godt sidde med nogle frustrationer, når man er jobsøgende, og dem bliver der lyttet til. Og jeg synes, at medarbejderne hos Karrieretelefonen giver sig god tid, siger hun.
Githa har i øvrigt efter snakken med Karrieretelefonen været til tre jobsamtaler på en uge.

God sparring

Henrik Elias Kristensen

- Responsen på mine ansøgninger fra virksomhederne er, at de ser godt ud, og jeg vil helt klart anbefale andre at bruge HK’s karrieretelefon, siger Henrik Elias Kristensen.

Henrik Elias Kristensen fra Herning er 28 år og blev uddannet digital konceptudvikler fra Erhvervsakademi MidtVest i januar i år. Efter en projektansættelse som webudvikler i et privat firma blev han i slutningen af juli ledig og kontaktede Karrieretelefonen.
- Jeg sendte et jobopslag og en tilhørende ansøgning og CV ind og fik god sparring. I min ansøgning stod der, hvad jeg havde erfaring med, men ikke så meget om, hvad jeg kunne bidrage med i forhold til det konkrete job, og flere af elementerne i min ansøgning kunne med fordel rykkes over i CV’et. 
- Mit CV kunne også deles bedre op. Jeg fik således efter snakken med Karrieretelefonen rykket mine referencer op, så de stod lige under mine faglige kompetencer i stedet for til sidst i CV’et. Og jeg fik kortet nogle af CV-punkterne ned, fortæller han.
- Jeg blev også anbefalet at ringe til de virksomheder, jeg søgte job hos, og stille nogle spørgsmål om arbejdsopgaverne og, hvordan en typisk arbejdsdag så ud. Og den information, jeg har fået, har jeg blandt andet kunnet bruge til at kvalificere mine ansøgninger og få skabt et førstehåndsindtryk, beretter han.

Brug Karrieretelefonen

Henrik Elias Kristensens jobsøgning har for nylig givet bonus. Han er fra 1. november blevet ansat som frontend udvikler i en privat virksomhed først i fire ugers virksomhedspraktik og fra 1. december 2017 i en fast stilling.
- Jeg tror, at Karrieretelefonens rådgivning har haft betydning for, at jeg har fået job. Responsen på mine ansøgninger fra virksomhederne er, at de ser godt ud, og jeg vil helt klart anbefale andre at bruge HK’s karrieretelefon, siger han.

Karriere

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460

Læs mere

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460


Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk