Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
29. oktober 2017 | HK Trafik & Jernbane | Tine Mortensen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Det er flere hundrede af HK Trafik & Jernbanes medlemmer i Banedanmark, der er berørt af afskaffelsen af frikortet.
HK Trafik & Jernbane har ca. 800 Banedanmark medlemmer i alt, og HK skønner, at ca. halvdelen er berørt af den meget vigtige afgørelse, som Østre Landsret formentlig træffer inden jul - efter selve retssagen, som finder sted 30. og 31. oktober 2017.
Læs også: Retssag om fjernelse af frikortet i Banedanmark er i gang
Syv af de mange berørte er udvalgt til at være repræsentative for alle medlemmer, så afgørelsen i deres sager kan overføres på alle andre. På den måde slipper både Banedanmark og HK Trafik & Jernbane for at skulle gennemføre en retssag, hvor mange hundreder skulle være sagsøgere.
To af de syv er udvalgt i retten at forklare, hvorfor det var forkert at tage frikortet. Det er Henning Andreasen, der arbejder som togleder i Driftcenter Danmark, og det er Anita B. Kristensen fra Banedanmark HR.
Begge siger, at frikortet har været en årsag til deres jobvalg og påvirker deres hverdag nu.
"Frikortet er en af de faktorer, der var vigtig og som jeg valgte job ud fra. Jeg bor i Odense og har arbejdet for Banedanmark flere steder med vished om, at der var sørget for transporten. Jeg har altid fået at vide, at frikortet samtidig var en del af lønnen. Det er bare aldrig noget, der er blevet skrevet ned," siger 58-årige Henning Andreasen, der uden frikort forventer at stoppe med at arbejde nogle år før end oprindelig planlagt.
"Det koster mig netto ca. 2000 kr. om måneden, at jeg selv skal betale min transport, så min fleksibilitet er blevet ringere, efter jeg har mistet frikortet. Nu er der ikke længere plads til at bytte vagter med kolleger eller sige ja til overarbejde, for nu tilpasser jeg arbejdsdagene, så det passer med en kombination af månedskort og billigbilletter," siger Henning.
Henning blev i 2001 overført fra DSB til Banedanmark på de samme vilkår, som der havde været i DSB.
Anitta B. Kristensen kom til Banedanmark fra DSB i forbindelse med opdelingen i DSB og Banedanmark (Banestyrelsen) i 1997. Det var således en tilfældighed, at hun kom til Banedanmark i stedet for at fortsætte i DSB - og derfor nu har mistet frikortet. Anitta arbejder i dag i Banedanmark HR og Uddannelse i Ringsted og bor i Sorø, så hun har ikke længere så langt til jobbet som tidligere. Men i mange år har hun rejst langt - både på Sjælland og i Jylland, hvor hun fx har boet i Struer og arbejdet i Fredericia.
Anitta blev meget overrasket, da hun fik beskeden om, at Banedanmark ville afskaffe frikortet.
"Jeg troede, det var løgn og var overbevist om, at der ville komme en kontraordre. Kortet har været en meget central del af vores ansættelse, så troede ikke, at Banedanmark ville gøre det. Jeg så det som min rettighed og min identitet som ansat."
"Pengene er selvfølgelig en del af det, men for mig og rigtig mange andre har det også handlet om hjerteblod. Selv om det er et stort ord, så dækker det bedst de følelser, der kommer op i én. Vi har selvfølgelig følt os privilegeret, at vi var en del af noget større, at vi stod sammen og var klar til at hjælpe personalet i toget, hvis der blev brug for det."
"Vi har også brugt turene i toget og de øvrige passagerers oplevelser og snakke i forbindelse med vores arbejde, og personligt synes jeg, det er mærkeligt, når medarbejdere kører på arbejde i bil i stedet for at bruge toget og være stolte af det."
Også Anitta siger, at frikortet har været nævnt i forbindelse med lønsamtaler.
"Jeg kan ikke huske præcist hvornår og hvem, der har sagt det, men det er ofte blevet nævnt, at "I har jo også frikortet - det har jo også værdi", så jeg blev virkelig skuffet, da det blev fjernet."
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.