HK.dk logo

En fornuftig aftale for faglærte og ufaglærte

30. oktober 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med den netop indgåede trepartsaftale kan HK Handels medlemmer fremover vælge videre- og efteruddannelse uden at skele til, om de har et eksamensbevis, der giver adgang. Kompetencer, der er tillært i arbejdslivet tæller nu med som formel kompetence.

- Det betyder, at vores medlemmer, der i høj grad består af faglærte og ufaglærte bliver mere ligestillede med andre grupper, når det handler om at uddanne sig videre, siger Per Tønnesen, formand for HK Handel.

HK Handel-formanden hæfter sig ved, at der er flere elementer i aftalen, der gavner faglærte og ufaglærte. Bl.a. en omstillingsfond på 400 mio. kr., der skal sikre, at faglærte og ufaglærte kan omskoles til andre fag: en styrkelse af kvaliteten af AMU-kurserne; og ikke mindst en forenklet og mere overskuelig indgang til VEU-systemet.

- Alt i alt er det en fornuftig aftale, der bør betyde, at flere af vores medlemmer tager på efter- og videreuddannelse. Ikke mindst fordi der med aftalen også er sikret en højere økonomisk godtgørelse, siger Per Tønnesen.

HK Handel og Dansk Erhverv søsætter i den kommende tid et fælles digitaliseringssekretariat, der skal afsøge muligheder og udfordringer i forbindelse med digitalisering i handelsbranchen. En vigtig opgave for digitaliseringssekretariatet er en afklaring af både virksomheders og medarbejderes behov for efter- og videreuddannelse.

- Handelsbranchen står over for store forandringer i forbindelse med digitalisering. Så også i den henseende er det rigtig positivt, at trepartsaftalen ser ud til at rydde nogle af forhindringerne for løbende efteruddannelse ad vejen, siger Per Tønnesen.

Uddannelse Efteruddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk