HK.dk logo

Øhh eksempler, dem kan jeg ikke fortælle om!

30. oktober 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) måtte trække blankt i et svar om hvor mange og hvilke eksempler han fx havde på, at kommuner og biblioteker udlåner værktøj, IT-udstyr, bageudstyr mv til borgere.

Regeringen er kommet med et udspil ”Fair og lige konkurrence”, der blandt andet skal skabe bedre konkurrence mellem det private og offentlige.

Som argument og baggrund for udspillet brugte økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) eksempler med, at kommuner udlånte værktøjskasser, fiskeudstyr, bageartikler og meget mere – hvilket var konkurrenceforvridning.

Derfor fik ministeren for nylig et udvalgsspørgsmål, hvor han blev bedt om at redegøre for, ”hvor mange og hvilke kommunale biblioteker der udlåner værktøj, IT-udstyr, bageudstyr m.v. gratis til brugerne, og hvilke konkrete eksempler der er på, at det er konkurrenceforvridende?”

Kan ikke fortælle om erhvervslivets eksempler

Og nu er svaret fra indenrigsministeren kommet. Den første del lyder:

”..som økonomi- og indenrigsminister har jeg ikke kendskab til, hvor mange konkrete eksempler på konkurrenceforvridende kommunal erhvervsvirksomhed, der måtte være”.

Og om de konkrete eksempler meddeler han, at han som minister ikke kan fortælle om dem, fordi de er leveret af erhvervslivet, og at han risikerer at blive inhabil ved eventuelle klagesager.

Men han mener i besvarelsen, at ud fra erhvervslivets eksempler er der sået tvivl om, hvorvidt kommuner løser opgaver, som ligger ud over, hvad der betragtes som kerneopgaven – og som derfor er konkurrenceforvridende.

Her på redaktionen følger vi udspillet nøje og lover at følge op på om bageudstyr bliver ulovligt.Skole, bibliotek og kultur

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk