HK.dk logo

Hestekræfter til karrieren

06. november 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

”Vi vil gerne have flere mænd i medlemsflokken og gøre vores gode medlemsmænd endnu mere synlige”, fortæller sektorformand Pia Tørving om baggrunden for et usædvanligt arrangement, der gav masser af hestekræfter til karrieren.


I Strøjer Samlingen på Vestfyn har Jørgen Strøjer valgt at udstille sin fantastiske samling af biler, og hvad var en mere passende ramme om et HK Kommunal-arrangement, hvor der især var fokus på de mandlige medlemmer, men hvor også kvinder var mere end velkomne?

Der var da også både mandlige og kvindelige medlemmer (og ikke-medlemmer) med, da HK Kommunal Midt inviterede til temaaften om karriere, kompetencer, personlig udvikling – og biler:

Vores medlemmer havde blandt andet mulighed for at invitere en kollega med, som ikke var medlem endnu, men som arbejder på en HK overenskomst. Dem vil vi også gerne vise, hvad vi kan og har at tilbyde, og det blev til en fantastisk aften, hvor vi vist alle nød at komme tæt på de flotte biler, blev guidet kompetent rundt, fik god mad og ikke mindst en inspirerende snak om karriere

konstaterer Pia Tørving:

   - Vi fik sammen sat fokus på, at vi skal udvikle os til fremtiden. At ingen udvikling som bekendt betyder afvikling. Og at en personlig udviklingsplan til den enkelte medarbejder faktisk er et krav i vores overenskomst, som vi bør holde vores ledere fast på.


Deltagernes oplevelse af dagen: 
Frank Hausmann, Borgerservice, Odense Kommune:

Spark i r…. omkring kompetenceudvikling

   - Jeg deltager som regel i foredrag efter arbejde, men synes, at det her arrangement var ekstra interessant, fordi der også var biler med og lidt andre rammer omkring det. Det var samtidig et godt spark i r…. i forhold til kompetenceudvikling, selvom jeg både har brugt Karrieretelefonen og allerede er i gang med en Kommunom som en fremtidssikring af jobbet.  
 Søren Pedersen, Borgerservice, Odense Kommune:

…positivt overrasket over arrangementet

   - Jeg synes, der er mange tilbud til kvinder, mens det her mere var for mænd, og jeg er da positivt overrasket over arrangementet. Også fordi jeg synes, det er godt med fokus på karriere, udvikling og lidt selvransagelse på det område. Jeg tænker, at jeg skal i gang med noget kompetenceudvikling og måske nok ringer til Karrieretelefonen for at høre mere.
 Knud Nielsen, Odense Kommune:

…føler, jeg er blevet klogere i dag

   - Jeg har været på Strøjer Samlingen før, men fik i dag en masse ny viden – og fik set, hvad vi som medlemmer bliver tilbudt af HK. Jeg føler, jeg er blevet klogere i dag, også i forhold til den uddannelse som tillidsrepræsentant, jeg er i gang med. Det er et super givende, tæt pakket og hands-on forløb, der er meget brugbart


Synligt medlemsdemokrati

For HK Kommunal Midt og Pia Tørving var arrangementet hos Strøjer Samlingen samtidig en god mulighed for at gøre medlemsdemokratiet i HK synligt:

   - Det blev blandt andet til en god snak om, hvordan vores medlemsdemokrati fungerer. Anledningen var kongressen i Aarhus, og vi talte om, at HK ikke er en forretning med direktører i toppen, men med formænd som medlemmerne selv vælger – og med overenskomster, hvor forslagene til ændringer kommer fra medlemmerne og bringes ind i forhandlingerne. 

Demokrati og direkte indflydelse til vores medlemmer blev to gode punkter på dagsordenen for vores arrangement i Strøjer Samlingen, fortæller Pia Tørving. 


Deltagernes oplevelse af dagen: 
Kasper Riedl, leder, Odense Kommune:

…er her for bilerne, maden og det gode selskab

   - Det er primært for bilerne, maden og det gode selskab, jeg er med i dag. Jeg synes, at arrangementet sælger HK godt og får fortalt, at det er godt med en overenskomst på jobbet. Jeg er ikke selv medlem af HK, men er ikke uvidende om, hvad HK tilbyder, men har indtil nu valgt ikke at være medlem, blandt andet fordi jeg sidder i lederjob.
Dorthe Husted, Assens Kommune:

Jeg deltager ofte i HK’s arrangementer…

   - Jeg deltager ofte i HK’s arrangementer og bruger medlemsrabatterne, for jeg skal da have noget for mine penge! Samtidig kan jeg godt lide, når det som her er arrangementer, hvor vi både kan hygge os og hvor der samtidig er noget  fagligt i form af et foredrag.

Karriere Uddannelse Kompetencer

Tag det næste skridt I dit arbejdsliv

Tag det næste skridt I dit arbejdsliv


Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460

Læs mere

Ring til Karrieretelefonen:
3330 4460


Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk