HK.dk logo

Ny ferielov: hold ferie så snart du har optjent den

07. november 2017 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En ny ferielov, der træder i kraft fra september 2020, betyder, at du optjener 2,08 feriedage om måneden, som du kan holde straks efter.

Dem, der kommer til at mærke mest til ændringen af ferieloven, er nyuddannede. Hvor de med den nuværende lov kan komme til at vente ca. halvandet år på at holde ferie med løn, så vil nyuddannede i fremtiden kunne holde ferie med løn allerede efter få måneders arbejde.

Det bliver nemlig sådan, at man optjener 2,08 feriedag om måneden, og de dage kan man bruge med det samme. Så det tager lidt tid at spare op til 3 ugers sommerferie, men ikke så lang tid som i dag.

Helt som i dag, skal ferien også bruges inden for en bestemt periode. Men hvor man i dag kun har 12 måneder til at afvikle den optjente ferie, så vil man fra 2020 have 16 måneder.

Den nye lov gælder først fra 1. september 2020, men der kommer en overgangsordning fra 1. september 2019 til 31. august 2020. Det er nemlig sådan, at optjeningsperioden flytter, så den er fra 1. september til 31. august mod i dag fra 1. januar til 31. december. De penge, der bliver optjent fra september 2019 til august 2020 bliver indbetalt til en fond, som man som lønmodtager får udbetalt pengene fra igen, når man forlader arbejdsmarkedet. Dog kan man få penge til 3 ugers sommerferie udbetalt i sommeren 2020.

Ferieloven er stadig kompliceret. Men du kan hente hjælp på siden her, hvor de nye regler er beskrevet mere detaljeret: Ny ferielov på vej - Det skal du vide.

 


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk