HK.dk logo

Sagsbehandlere hænges ud i læserbreve og på Facebook

08. november 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mere end hver tredje ansatte i et jobcenter har oplevet, at de selv eller en kollega er blevet hængt ud på sociale medier eller i læserbreve. "En uhyggelig udvikling," siger HK Kommunals næstformand.

At blive beskrevet med ord som "inkompetent" og det, der er værre, skal man måske ikke tage så højtideligt, hvis det bliver sagt op i ens åbne ansigt. Når det derimod bliver skrevet i et læserbrev eller lagt ud i Facebook-grupper med 8.000 medlemmer, er det anderledes alvorligt.

37 procent af sagsbehandlerne i jobcentre har oplevet, at de selv eller en kollega på den måde offentligt bliver lagt for had. Det skriver Avisen.dk på baggrund af en undersøgelse, som er lavet i samarbejde med HK Kommunal. Ifølge HK Kommunals næstformand Mads Samsing kan det have store konsekvenser for den, det går ud over.

- Nogle begynder at ændre adfærd, også i fritiden, hvis de bliver udsat for trusler og intimidering. Nogle kigger sig måske over skulderen, når de handler i Netto, i særdeleshed hvis de er blevet hængt ud på Facebook, siger Mads Samsing til Avisen.dk.

Han betegner udhængningen som "en uhyggelig udvikling" og ser hellere, at de ledige retter deres vrede mod politikere og ledelsen i jobcentrene frem for at skyde på menige medarbejdere.

Se hele artiklen i Avisen.dkArbejdsmiljø Mobning og chikane Vold og trusler

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk