HK.dk logo

Sjællandske jobcentre får flest trusler

08. november 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Truende borgere får flere sjællandske jobcentre til at øge sikkerheden for eksempel ved at holde møder på politistation.

De ansatte i beskæftigelsesindsatsen i kommunerne i Region Sjælland er mest udsat for trusler og vold fra borgere. Det viser en undersøgelse fra HK Kommunal og Ugebrevet A4. 

Blandt sagsbehandlere på jobcentrene i regionen har hver sjette været udsat for trusler det seneste år. På landsplan er det som tidligere beskrevet tilfældet for færre end hver ottende.

Dermed er medarbejderne i beskæftigelsesindsatsen landets mest udsatte, når det gælder vold og trusler. Det har fået flere af regionens jobcentre til at opruste med vagter og overfaldsalarmer. I Kalundborg har man ovenikøbet følt sig nødsaget til at henlægge nogle samtaler med borgere til den lokale politistation. 

Nultolerance over for trusler og vold

Jobcentret i Kalundborg har været udsat for flere episoder, fortæller arbejdsmarkedschefen Jens Folman til Ugebrevet A4. 

- Vi har en nultolerance politik over for trusler og vold. Hvis det opstår, så handler vi, for vi vil ikke acceptere det, siger arbejdsmarkedschefen.

Også på Ringsted Jobcenter har det eskaleret med flere truende og ophidsede borgere. Det skal man være særligt opmærksom på, mener arbejdsmarkedschefen Susanne Frydenlund:

- Der bruges mange ressourcer på at skabe sikkerhed for personalet, såsom læring i at imødegå konflikter før de opstår og sikkerhedsindretning af kontorer og andre lokaliteter – i mange tilfælde konfliktdæmpende indretning, siger hun til Ugebrevet.


Social og beskæftigelse Vold og trusler

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk