HK.dk logo

Århus-biblioteker sikrer sig mod digitale tyve

13. november 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Biblioteker i Århus tager nu drastiske skridt i brug for at hindre, at IT-kriminelle opsamler data og koder fra borgere via key-loggere.

Mange biblioteker, jobcentre, borgerservices og hvor myndigheder ellers stiller computere til rådighed for borgere har været udsat for IT-kriminelle forsøg på at borgeres koder – for senere at hacke bankkonti og lignende. 

IT-kriminaliteten sker via de såkaldte key-loggere, der ligner et USB-stik, og som de kriminelle på forhånd har sat ind i diverse computere.

Key-loggeren indsamler de data og koder som borgere taster ind på computeren, hvorefter de it-kriminelle kan gå løs med hacking.

Overvågning var ikke nok

Men nu har fx bibliotekerne i Århus taget et drastisk skridt for at dæmme op for keyloggere, fortæller Politiken

120 offentlige computere får nu svejset et fysisk metal kabinet på, så selve harddisken så at sige et gemt i en metalboks, så it-kriminelle ikke kan komme til usb-porte.

I Århus har man ellers tidligere prøvet at sikre sig via faste runderinger af personale, der tjekkede porte, ligesom der også var et system, der registrerede om der blev pillet ved porte og ledninger.

Men heller ikke dette system var altså forsvar nok.

Se mere om de fysiske kabinetter her.


netværk for biblioteksansatte
følg med på facebook


Find gruppen

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk