HK.dk logo

Her er Danmarks Bedste Kolleger

14. november 2017 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK har den 14. november 2017 kåret Birgitta Kajn fra IKEA i Gentofte som Danmarks Bedste Kollega ved et stort awardshow i Cirkusbygningen i København. I alt 1.528 gode kolleger har været nomineret til prisen, som har til formål at sætte fokus på betydningen af et godt fællesskab på jobbet og sprede god kollegakarma. Der blev også uddelt 3 specialpriser.

Danmarks Bedste Kollega 2017
Birgitta Kajn fra IKEA i Gentofte er Danmarks Bedste Kollega 2017. Birgitta ses her til awardshowet i Cirkusbygningen i København. Foto: Jacob Nielsen.

Kolleger, der gerne giver en hånd med, er engagerede og tager ansvar for fællesskabet og opgaverne er guld værd. Derfor har HK i år for tredje år i træk opfordret alle, der har en super god kollega til at indstille dem til prisen som Danmarks Bedste Kollega. I år har i alt 1.528 indstillet en kollega.

”Vi synes, de gode kolleger fortjener et ekstra klap på skulderen. Vi vil gerne være med til anerkende dem for det meget vigtige bidrag, de giver til fællesskabet på en arbejdsplads. Det er simpelthen ofte den slags kolleger, der får os til at glæde os til at komme på arbejde”, siger formand for HK Kim Simonsen.

Den store interesse for prisen, har betydet, at HK igen i år uddeler 3 ekstra priser: Danmarks Mest Hjælpsomme Kollega, som gik til lærer Niels Bjørn Nielsen fra Alligåbroskolen, Danmarks Mest Engagerede Kollega, som gik til Vivi Appel administrativ medarbejder fra Dagplejen i Aabenraa Kommune og Danmarks Mest Ansvarlige Kollega, der gik til assistent Pernille Nyrup Just fra Silkeborg Kommune.

HK: Brug for god kollegakarma

Der var 10 finalister med på aftenen, men alle, der har været med til at sprede god kollegakarma, fik en hilsen.

”Vi vil sende god kollegakarma til de mange danskere rundt omkring i landet, der hver dag gør en forskel for deres kollegers arbejdsglæde. De fortjener alle sammen anerkendelse. For der er brug for god kollegakarma på arbejdspladserne. Især stress er et stort problem, og det skal vi tage seriøst og gøre noget ved i fællesskab, siger Kim Simonsen.

De fire glade vindere blev kåret på scenen i Cirkusbygningen af en jury, som bestod arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv Anne-Marie Røge Krag, bestyrelsesformand for Foreningen af offentlige HR-chefer, Kim Nissen og arbejdsmiljørepræsentant Erik B. Kristoffersen fra ATP Udbetaling Danmark i Vordingborg.

Ud over æren og de mange klapsalver fra de omkring 400 tilskuere i Cirkusbygningen, hvor også Danmarks Bedste arbejdspladser blev kåret af Great Place to Work, modtog Danmarks Bedste Kollega også en præmie i form af et arrangement for sine kolleger for op til 25.000 kr.

Fakta: Her er Danmarks Bedste Kolleger

 • Danmarks Bedste Kollega: Birgitta Kajn, køkkenkonsulent hos IKEA Gentofte.

  Birgitta Kajn blev valgt til at modtage hovedprisen. Den kollega, der nominerede hende, gav hende disse ord med på vejen:

  ”Birgitta giver kunderne den fulde pakke. Hun har altid overskud til at hjælpe vores kolleger i afdelingen. Hun indtager altid afdelingen med en positiv ånd, hvilket betyder, at selv en travl og stresset dag bliver rigtig sjov. Hun engagerer sig 100% i alt, hvad hun laver. En måde at engagere sig på var at invitere hele afdelingen hjem til kaffe/kage kalas, så alle kunne lære hinanden bedre at kende, og samtidig skabe sammenhold i afdelingen”.
 • Danmarks mest hjælpsomme kollega: Niels Bjørn Nielsen, lærer på Allingåbroskolen.

  Den kollega, der nominerede Niels Bjørn Nielsen, gav denne begrundelse:

  ”Han er engageret, positiv og har et lyst livssyn. Han er realistisk og konstruktiv. Han har altid ens ryg og er klar med humoristiske indslag og trøstende ord. Niels arrangerer bålhygge og portvin til kollegerne, og hvert år i december laver han pakkekalender til personalet. Han har lavet et helt sæt undervisningsmaterialer, som skal fremme arbejdet med bevægelse i skolen. Alt er til fri afbenyttelse af alle”.

 • Danmarks mest engagerede kollega: Vivi Appel, administrativ medarbejder hos dagplejen i Aabenraa Kommune.

  Den kollega, der nominerede Vivi Appel, skrev blandt andet:

  ”Vivi er arbejdsom, ansvarsbevidst, effektiv, venlig, sød og altid klar til at hjælpe – alt i alt en god kollega. Hun et empatisk, husker og har overskud til at spørge ind til både opgaver der kan være svære og til private oplevelser. Dette til trods for, at hun har nok at se til på jobbet. Hun er yderst tålmodig og har forståelse for, at jeg/vi har brug for gentagelser for at forstå eller lære.

 • Danmarks mest ansvarsfulde kollega: Pernille Nyrup Just, assistent v. Silkeborg Kommune. 

  I nomineringen af Pernille Nyrup Just, hedder det blandt andet:

  ”Pernille er super sød, hjælpsom og i godt humør. Hun sørger for gymnastik hver dag på jobbet, engagerer sig, er vores TR, husker alle, spreder god energi, er opmærksom, en god kollega på alle punkter, skarp og dygtig. Hun er altid i front med, hvad der kan gøres bedre og nemmere.”

De ti finalister

 • Niels Bjørn Nielsen, lærer på Allingåbroskolen.
 • Pernille Nyrup Just, assistent v. Silkeborg Kommune. 
 • Helle Lentz, tandklinikassistent v. Godt Smil i Aalborg.
 • Natasha Dyrlund Andersen, borgervejleder v. Roskilde Kommune.
 • Nicolai Markussen Plesner, salgsleder v. Netto Randersvej i Viborg.
 • Vivi Appel, administrativ medarbejder v. Dagplejen i Aabenraa Kommune.
 • Gitte Lai Hansen, bogholder v. Kollegieboligselskabet i Odense.
 • Christine Hald Jensen, sygeplejerske på børneafdelingen Kolding Sygehus.
 • Lene Ali Yassine, retssekretær v. Retten i Lyngby.
 • Birgitta Kajn, køkkenkonsulent v. IKEA Gentofte.

Danmarks Bedste Kolleger 2017
Danmarks mest ansvarsfulde kollega assistent Pernille Nyrup Just, Silkeborg Kommune, Danmarks Bedste Kollega køkkenkonsulent Birgitta Kajn, IKEA Gentofte, Danmarks mest engagerede kollega administrativ medarbejder Vivi Appel, Dagplejen Aabenraa Kommune, Danmarks mest hjælpsomme kollega lærer Niels Bjørn Nielsen, Allingåbroskolen. Foto: Jacob Nielsen.


Arbejdsmiljø

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk