HK.dk logo

Da den evige ja-siger blev syg af stress. Hør historien her

16. november 2017  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Lyt til HK Stats allerførste podcast, som handler om Niels Peter Gillesberg, it-supporter på en SOSU-skole i Brøndby. I 20 minutter tager vi dig med i et forløb, der til sidst blev skæbnesvangert for Niels Peter.

 

Arbejdsopgaver svarende til 3 fuldtidsstillinger, en hastehenvisning til psykiatrisk skadestue efterfulgt af flere måneders sygemelding. For Niels Peter Gillesberg var overarbejde en del af hverdagen. Til sidst kunne han ikke holde til mere.

Hør om Niels Peters seneste tid som it-supporter på SOSU C i Brøndby op til sygemeldingen. Hør, hvorfor han altid sagde ja til nye arbejdsopgaver, når kollegerne håbefulde bad om hans hjælp. Og forstå, hvorfor han ikke siger nær så meget ja i dag.

Læs også Niels Peters historie i HK Statbladet august 2017

  Optagelse, redigering og indtaling: Alexander Mejdahl Jeppesen
Musik: Alexander Leicht Rygaard

 

Sådan kan du forebygge stress

  • Skeln mellem, hvad du skal lave, og hvad du kan lave, når du får mere tid. Kom selv med et bud på prioritering, eller bed din leder om at gøre det. 
  • Skriv dine opgaver ned, og fortæl, hvad du ved, kan, gør og mener! Bring din faglighed frem, og sæt ord på det usynlige arbejde. Sæt fokus på den værdi, dit arbejde skaber. 
  • Tal om det arbejde, der er opstået som en konsekvens af forandringer, som ingen har forudset – fx at andre faggrupper fortsat trækker meget på dig, når de skal bruge forskellige systemer.
  • Tag initiativ til at klargøre roller og ansvar. Få præciseret dit samspil med andre faggrupper: Hvad skal de levere til dig? Hvad skal du levere til dem? Og hvordan gør I det bedst? 
  • Byd ind på opgaver – dem, du kan se en mening med og et perspektiv i. Men husk også at sige, hvilke opgaver du mener, du så ikke længere skal udføre.

Kilde: Rikke Thomsen, arbejdsmiljøkonsulent i HK Stat


Arbejdsmiljø Stress

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk