HK.dk logo

Kommune tjener millioner på jobinvesteringer

16. november 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Opgraderinger af beskæftigelsesindsatsen giver ekstra 20 millioner kroner til kommunekassen i Hjørring.

Flere kommuner har gennem det seneste halvandet års tid haft god succes i beskæftigelsesindsatsen ved at satse på nye tilbud og ekstra medarbejdere. Det gælder for eksempel i Hjørring Kommune. 

Her har man 2015 investeret 125 millioner kroner i en omlægning af beskæftigelsesindsatsen, hvor der bliver taget flere værktøjer i brug for at gøre syge og ledige klar til at komme hurtigere tilbage i job.

Kommunens investering har ikke alene betydet, at hundreder af ledige eller syge er kommet i job eller uddannelse. Hjørring Kommune har med satsningen nemlig også forbedret sin økonomi markant. 

Samlet gevinst på 89 millioner

En ny økonomirapport viser således, at der er udsigt til 20 millioner kroner i ekstra gevinst i år – ud over de 69 millioner kroner, som investeringsstrategien ifølge kommunens budget skal give i besparelse. Det skriver Nordjyske.

Blandt Hjørring Kommunes beskæftigelsesfremmende initiativer er en sundhedsfaglig indsats, der gør borgerne hurtigere klar til at tage et job. Derudover bliver borgerne sikret de kompetencer, der er behov for på arbejdsmarkedet.

I 2018 er har Hjørring Kommune budgetteret med en besparelse på 92 millioner kroner stigende til 117 millioner kroner i 2019.


Social og beskæftigelse Arbejdsmarked

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk