HK.dk logo

Ny guide fra Ombudsmanden skal hjælpe myndigheder

16. november 2017  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Folketingets ombudsmand har lanceret ny guide, der skal hjælpe offentlige myndigheder med at forebygge fejl. Sidste år fik Ombudsmanden 2.406 klager over staten.

For nylig måtte Frederiksberg Kommune beklage forløbet, hvor en sygeplejerske blev kaldt til møde og følte, at hun havde fået mundkurv på efter et opslag på Facebook om bemandingen på hendes område.

- Offentligt ansatte skal kunne ytre sig uden bekymring for efterfølgende negative reaktioner, sagde ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i den forbindelse. 

Onsdag den 15. november 2017 fremlagde Ombudsmanden sin årsberetning for Folketingets Retsudvalg. Og netop offentligt ansattes ytringsfrihed var et af de prioriterede indsatsområder, som Ombudsmanden fortalte politikerne i Retsudvalget om. 

Se høringen på Folketingets hjemmeside

Ny myndighedsguide er tænkt som en hjælp

Ombudsmandsinstitutionen prioriterer ikke kun at behandle sager, hvor der er begået fejl, men også at forebygge, at fejl bliver begået. Myndighedsguiden er tænkt som en hjælp til jurister og sagsbehandlere i myndighederne.

Den består af såkaldte overblik, der i koncentreret form vejleder om praktisk vigtige forvaltningsretlige spørgsmål, som erfaringsmæssigt giver anledning til problemer.

I alt behandlede Ombudsmanden i 2016 i alt 2.406 klager på statens område. 567 af dem kommer fra Ankestyrelsen som en af de store enkeltstående klageområder. Til sammenligning var der 652 sager på hele Justitsministeriets område. Se tabellen herunder

(tabellen er et uddrag af beretningen)

tabel fra ombudsmanden


Politik Jura

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk