HK.dk logo

Er der fejl i din arbejdstidsplan?

17. november 2017  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med et nyt tilbud fra HK Østjylland kan du få hjælp til at se, om du arbejder for meget uden at få løn for det.

Er der fejl i din arbejdstidsplan?

Anders Kipp

 

Mange medlemmer, der arbejder i butik, efter arbejdstidsplan og er ansat på butiksoverenskomsten, bliver snydt for løn og fridage. Årsagen er, at der er fejl i deres arbejdstidsplaner.

- Vi får rigtig mange henvendelser fra medlemmer, der gerne vil have hjælp til at forstå deres arbejdstidsplaner. Når vi ser planerne igennem med medlemmerne, opdager vi stort set altid fejl.

Faktisk kan jeg ikke huske, at jeg har set en arbejdstidsplan uden fejl, 

lyder det fra sagsbehandler i HK Østjylland, Anders Kipp.

Derfor tilbyder HK Østjylland nu alle medlemmer hjælp til at få styr på arbejdstidsplanerne.

- Vi har udviklet et system, hvor medlemmet kan indtaste sin arbejdsplan, og så regner systemet ud, om lønsedlen passer til det arbejde, der er udført, fortæller Anders Kipp.

Når man arbejder efter arbejdstidsplan, skal den samlede arbejdstid gøres op efter 16 uger. Men ofte glemmer arbejdsgiverne at tage højde for eksempelvis søgnehelligdage.

- Det betyder, at de ansatte ikke får de fridage, de har krav på, og de får heller ikke betaling for de timer, de har arbejdet for meget. Den ansatte bliver med andre ord snydt, siger Anders Kipp.

Tilbuddet fra HK Østjylland hedder Tjek din arbejdstidsplan og er et nyt tiltag, hvor medlemmerne lærer selv at holde øje med deres arbejdstidsplaner.

- Vi må konstatere, at arbejdsgiverne har svært ved det, og derfor er det vigtigt, at den enkelte ansatte selv løbende kan kontrollere, at der ikke er fejl i arbejdstidsplanerne. Det kan de nu komme forbi mig og få hjælp til at lære, siger Anders Kipp.

Anders Kipp står klar ved computerne ved receptionen i HK Østjylland i Brabrand hver torsdag fra 15-16.30, hvor medlemmer af HK Østjylland kan komme forbi med deres arbejdstidsplan.

- Man skal ikke bestille tid. Jeg står og venter på at hjælpe alle dem, der kommer. Til gengæld er det vigtigt, at man selv dukker op med sin arbejdstidsplan, så jeg kan vise, hvordan arbejdsplanen skal tastes ind i systemet, så man får det rigtig svar ud i den anden ende, siger Anders Kipp.

Har du ikke mulighed for at komme forbi HK Østjylland torsdag fra 15-16.30, kan du sende Anders en mail om, at du ønsker hans hjælp. Vær opmærksom på, at der kan gå nogle dage, inden du får svar på en mail, da Anders kun er i HK Østjylland mandag og torsdag.

Skriv til Anders


Handel Arbejdstid Løn

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk