HK.dk logo

Hård kritik af regioners it-sikkerhed

17. november 2017  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Alt for mange har administrator-rettigheder og adgangskoder kan være op til 9 år gamle. Sådan lyder kritikken af 3 af landets regioner fra statsrevisorerne.

Det halter i den grad med it-sikkerheden hos Region Syddanmark, Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Det oplyser statsrevisorerne i en beretning ifølge Version2.dk.

- Statsrevisorerne finder, at de 3 regioners beskyttelse af adgangen til it-systemer og sundhedsdata ikke er tilfredsstillende. Hermed er der risiko for, at følsomme og fortrolige persondata kommer i hænderne på uvedkommende eller ikke er pålidelige og tilgængelige, når der er brug for dem skriver statsrevisorerne i beretningen.

27.000 medarbejdere med admin-rettigheder

I Region Syddanmark har 27.000 medarbejdere lokaladministratorrettigheder, hvilket øger risikoen for hackermisbrug, lyder det fra statsrevisorerne.

Statsrevisorenre fortæller også, at styring og kontrol af medarbejdere med priviligerede rettigheder er mangelfuld i alle de tre regioner.

- Blandt andet er der utilstrækkelig begrænsning af mulighederne for at tilgå internettet, når der logges på med privilegerede rettigheder, lyder det.

I Region Syddanmark og Region Hovedstaden er der også store problemer med passwords, der kan være op til 9 år gamle.


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk