HK.dk logo

Butiksansatte: Husk smilet på Black Friday

21. november 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvordan er den perfekte kunde? HK Handels butiksansatte medlemmer har formuleret en takt og tone-guide til, hvordan gode kunder opfører sig i butikken, når der er travlt.

Hvordan opfører den perfekte kunde sig? Det spurgte vi HK Handels medlemmer om på Facebook.com/hkhandel.
Se de butiksansattes guide nederst i artiklen.

På fredag kickstartes årets travleste tid i detailhandlen, når Black Friday markerer starten på årets julehandel. Selv om julen er hjerternes tid, er det en velkendt sag, at det i butikkerne også er de korte lunters tid.
HK Handel har spurgt sine medlemmer på Facebook om, hvordan man bliver den perfekte Black Friday-kunde. Det er der kommet ni gyldne råd ud af – som også er anvendelige i julehandlen.
Det er desværre nødvendigt at opfordre til at huske smilet og den gode tone, når der er travlhed i butikkerne.
- Det er et stigende problem, at utilfredse og stressede kunder overfuser butiksmedarbejderne. Der skal ikke længere så meget til at tænde folk af, og lunten bliver kortere og kortere. Vi forsøger at tackle det ved i fællesskab med arbejdsgiverne at undervise i, hvordan man tackler aggressive kunder, men det er desværre et eskalerende problem, siger faglig chef i HK Handel, Kim Jensen.

Syv ud af ti har oplevet chikane og skæld ud

Den hårde tone har konsekvenser for arbejdsmiljøet, fortæller arbejdsmiljøkonsulent i HK Handel, Merete Kaffka:
- Det kan være hårdt at blive udsat for overfusninger og grov tiltale. I øjeblikket kan det give nervøsitet og hjertebanken, men det har også betydning for de butiksansatte trivsel, når de er på arbejde, siger Merete Kaffka.
I 2015 dokumenterede en undersøgelse lavet for HK Handel, at syv ud af ti butiksmedarbejdere har oplevet at blive chikaneret eller skældt ud af kunder. I 2017 viser en opfølgende undersøgelse, at medlemmerne vurderer, at tonen er blevet endnu grovere og mere truende. Blandt eksemplerne på forulempelserne er fx at blive kaldt ”møgkælling”, ”fede so” og at få kastet varer eller andre genstande efter sig.

Butiksmedarbejdernes gode råd til Black Friday-kunderne


Sådan bliver du den perfekte Black Friday

Arbejdsmiljø

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk