HK.dk logo

Hvordan udnyttes idrætshaller bedre?

03. december 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mange idrætsforeninger skriger på flere haltider, men samtidig står de ledige en fjerdedel af tiden. Hvordan løser man det paradoks?

Bedre udnyttelse af offentlige idrætsfaciliteter var i fokus i den anden digitaliseringsbølge for fem år siden, hvor det blev obligatorisk for kommunerne at lave digital selvbetjeningsløsning med lokaler og udendørsanlæg.

En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser dog, at idrætshaller står gabende tomme i en fjerdedel af de mest attraktive tider. 

Undersøgelsen viser, at de 23 undersøgte kommuners 321 almindelig idrætshaller, som indgår i undersøgelsen, samlet set har været booket i 83 pct. af tiden fra kl. 16-22 på hverdagsaftener. Men rent faktisk har hallerne kun været anvendt i 61 pct. af tiden.

Og det selv om, at mange sports- og idrætsforeninger klager over manglende haltider.

Og også selv om en stor del af tiderne faktisk er booket, hvilket understreger, at med en digitaliseringsgrad på over 90 procent for booking af lokaler løser det ikke alt, lyder det fra Peter Roholt fra IT-servicefirmaet i hans blog på det offentlige.dk

Bedre it og incitamenter

En af forskerne bag – Jens Høyer-Kruse fra Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, ved Syddansk Universitet – siger på bloggen:

- Det virker ikke til, at de eksisterende udbydere af booking-systemer har initieret større kortlægninger og analyser af behov og krav til et booking-system, så de kan rumme de forskelligheder, der er mellem typer af rum, og hvordan aktiviteterne organiseres.

Ud over at få mere fleksible booking-systemer, så går et forslag på at indføre økonomiske incitamenter, så brugerne betaler for de timer de booker og først efterfølgende får lokale-tilskud udbetalt.

 

Administration Digitalisering Skole, bibliotek og kultur

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk