HK.dk logo

De offentlige arbejdsgivere efterspørger digitale kompetencer

04. december 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

At kunne håndtere digitale hjælpemidler og kommunikere på mange platforme er blevet et krav i et stigende antal jobannoncer fra kommuner og regioner.

Elektronisk sagsbehandling, e-post, telekonferencer, sociale medier, tablets, smartphones og smartboards. Medarbejdere i kommuner og regioner skal i stigende grad være fortrolige med moderne, digitale værktøjer, allerede når de bliver ansat i et nyt job.

Det viser en analyse fra den faglige sammenslutning FTF, der har sammenlignet stillingsannoncer i 2008 og 2016. Hvor der i 2008 var omtalt krav om digitale kompetencer i 11 pct. af jobopslagene, er det i 2016 steget til 28 pct.

Undersøgelsen omfatter medlemmer af fire faggrupper i FTF, nemlig pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere og folkeskolelærere. Især de sidstnævnte har mærket det øgede krav. I 2008 var det krav om digitale kompetencer i 11 procent af jobopslagene, hvor man søgte en lærer. I 2016 gjaldt det 50 procent af stillingsannoncerne på området.


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk