HK.dk logo

Kommissionsformand vil gøre op med kolde og varme hænder

07. december 2017  |  HK Kommunal  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

God ledelse i det offentlige gør en forskel, lyder det fra ledelseskommissionens formand, som bliver bakket op af HK Kommunal i kampen for flere ledere.


Engageret samtale på kontor

At der kan være lang vej til den nærmeste leder kan mange offentligt ansatte nikke genkendende til. Nogle steder kan der være op mod 100 medarbejdere med reference til den samme leder. Og det er problematisk, mener formanden for ledelseskommissionen, Allan Søgaard Larsen.

- Når man kommer op i det niveau, er man ikke tæt på medarbejderne, der har svært ved at få en fornemmelse for, hvad lederen står for. I kommissionen har vi formuleret det sådan, at man kan ikke lede noget, som man ikke er i kontakt med, siger han i et interview med Politiken.

Varme hænder kan blive varmere af ledelse

Derfor opfordrer han til, at det ikke blot bliver en spareøvelse at skille sig af med så mange offentlige ledere som muligt.

- God ledelse i det offentlige gør en forskel. Derfor skal vi virkelig passe på, at vi ikke kommer derhen, hvor vi tror, at ledere er kolde hænder, som vi ’bare’ skal skaffe os af med i budgetrunder. Det har der måske været en tendens til, siger han og tilføjer:

- Jeg synes, man skal holde fast i, at der skal være varme hænder ude hos borgerne. Og de varme hænder kan i virkeligheden blive varmere af ledere, der er med til at organisere, sætte rammer og sikre et lavt sygefravær.

Færre medarbejdere kan styrke fødekæden

I HK Kommunal har Bodil Otto også bemærket udtalelserne fra Allan Søgaard. Og de er velkomne, siger formanden, der også organiserer ledere i kommuner og regioner.

- Med de store grupper, som mange ledere skal lede, kan det også være svært for ledertalenter at få mulighed for at gå den vej. Man har ikke mulighed for at tage det i små skridt, hvilket kan være en god måde gribe det an på, når man er ny i ledelsesfaget, siger Bodil Otto.

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk