HK.dk logo

Fremtidsfuldmagter er nu blevet en mulighed

11. december 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Borgere kan nu angive, hvem de gerne vil have til at repræsentere sig, hvis de i fremtiden bliver syg, svækket eller på anden måde mister evnen til selv at varetage sine økonomiske og personlige forhold.

Det er ny blevet muligt for borgere at oprette de såkaldte fremtidsfuldmagter.

Dermed er der et lovreguleret alternativ til værgemål – og selvfølgelig også et mere seriøst alternativ til en almindelig fuldmagt.

En af fordelene ved at oprette en fremtidsfuldmagt - i modsætning til en almindelig fuldmagt - er, at der er tale om en formel og lovreguleret ordning.

Kan klage, søge hjælp og aktindsigt

Ordningen indebærer blandt andet, at fremtidsfuldmagten bliver offentliggjort. 

Dermed skabes der klarhed om fuldmagtsforholdet for alle parter, dvs borgeren som fuldmagtsgiver, den der får fuldmagten og tredjeparter, fx bank. 

En anden fordel ved en fremtidsfuldmagt er, at den – i modsætning til en almindelig fuldmagt – også kan omfatte personlige forhold, herunder fx adgangen til at søge det offentlige om hjælp til pleje.

En fremtidsfuldmagt vil også give ret til at klage over enhver offentlig afgørelse vedrørende borgerens personlige forhold eller til at få aktindsigt i borgerens oplysninger hos offentlige myndigheder.

 

Administration

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk