HK.dk logo

VOXPOP: Hvad betyder Velfærd - Naja

11. december 2017  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Vi har spurgt Naja Wammen, 21 år og administrationselev hvad velfærd betyder for hende.


Hvad tænker du, når du hører ordet velfærd?

- Når jeg hører ordet velfærd, så tænker jeg på tryghed. En tryghed for at jeg har mulighed for at tage lige den uddannelse, som jeg har lyst til. Tryghed for, at hvis jeg bliver alvorlig syg, så bliver jeg behandlet af de bedste læger - kvit og frit. Jeg tror også, at grunden til at danskerne adskillelige gange er blevet kåret som verdens lykkeligste folk er, at vi har et velfærdssamfund. Lykken kommer blandt andet, fordi vi ikke skal gå og bekymre os. Velfærden giver os en masse muligheder og frihed. Især når det gælder uddannelse. Når jeg hører ordet velfærd, tænker jeg også på solidaritet. Velfærden ville ikke være der, hvis det ikke var for dig og mig. Vi bidrager alle til, at andre og os selv bliver behandlet på lige fod.

Regeringen lægger op til at skære milliarder på erhvervsuddannelserne, hvad synes du om det?

Det synes jeg selvfølgelig er super ærgerligt. Det vil være en stor konsekvens, hvilket kan betyde, at der er færre elever der søger ind, færre undervisere der søger arbejde på skolerne, og dårligere materiale og maskiner, hvilket forringer undervisningen. Det vil gøre, at skolerne ikke har mulighed for at følge med udviklingen, hvilket resulterer i, at vi ikke er konkurrencedygtige i forhold til andre lande. 

Skattelettelser eller velfærd – hvad er vigtigst for dig og hvorfor?
Velfærd, uden tvivl! Det er vigtigt for mig, da jeg mener, at vi som befolkning skal hjælpe hinanden og sørge for, at der er lige muligheder for alle. Det dur ikke, hvis vi får et samfund, hvor uligheden bliver større, og hvor forskellen mellem rig og fattig vokser. Skattelettelser vil ikke gavne alle, men det gør velfærden derimod. Velfærd er et tegn på fællesskab, og det er meget vigtigt i et samfund.  

 

Velfærd

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk