HK.dk logo

S-banen og Øresundstrafikken skal udbydes

13. december 2017  |  HK Trafik & Jernbane  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I dag har Transportministeren på vegne af regeringen, DF og De radikale offentliggjort deres plan for fremtidens togtrafik i Hovedstadsområdet.

En kompliceret plan, hvor man tager infrastruktur og Trafikstyring fra Banedanmark og driften af S-banen fra DSB og giver den til en ny operatører, som skal være med til hurtigt at skaffe førerløse tog.

Når togene bliver førerløse, bliver det i stedet HK Trafik & Jernbanes medlemmer som er trafikstyringsmedarbejdere i kontroltårnene, som skal styre togene via ny teknik.

”Det er en medarbejdergruppe hvor vi allerede i dag mangler personale, da signalprogrammet er forsinket. Det er derfor meget vigtigt, at der i analysen som skal udarbejdes, også sikrer en løsning på denne udfordring” udtaler HK Trafik & Jernbanes formand, Dennis Jørgensen.

Vi ser umiddelbart, at der er en del uhensigtsmæssigheder i den politiske plan, som er lagt frem. Ifølge den, skal både DSB og Banedanmark fremover have afdelinger med specialister til at sikre drift og vedligehold af signalsystemer og skinner. Der findes ikke mange af disse specialister, og ved at dele dem i 2 virksomheder, bliver det også et kritisk område, hvor de kan blive flaskehalsen i udviklingen.

”Vi vil bruge de næste måneder på at præge den politiske dagsorden, så vi sikrer at der tages hånd om ”de sorte huller” som vi ser i denne plan” slutter Dennis Jørgensen.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk