HK.dk logo

Flytteplan i Skat: 2.600 fik besked om deres fremtid

14. december 2017  |  HK Stat  |  HK SKAT  | 

Nogle var i chok, nogle fik en forventet flytning, og andre åndede lettet op. Tusindvis af medarbejdere i Skat fik torsdag den 14. december besked om deres fremtidige arbejdssted. For nogle flytter jobbet til den anden ende af landet.

Omkring 100 medarbejdere skal flytte fra Svendborg til Odense. Og omkring 100 skal flytte fra Odense til Svendborg. Sådan lyder et af de mere pudsige flytteplaner for det nye skattevæsen.

Torsdag den 14. december 2017 fik de cirka 7.000 ansatte i Skat besked om, hvor deres jobfunktion skal placeres i fremtiden, og for 2.600 af dem lød beskeden, at deres job skal flytte til en anden adresse.

Blandt andre rokader er Aalborg til Herning. Tønder til Haderslev. Nordsjælland til Næstved, og tolderne, der rykker fra København til Aarhus. Andre får kortere til det nye tjenestested, og de fleste steder rykker andre skattefolk ind.

Flytter folk i hele landet

Flytteplanerne gælder Skat i hele landet. For nogle betyder flytningen, at de skal flytte en kortere afstand som fx fra København til Taastrup eller tilbage fra Sluseholmen i Københavns Sydhavn til Østbanegade i den nordlige ende af hovedstaden. Alle HK’s lokalafdelinger havde faglige konsulenter i beredskab, og over hele landet havde tillidsrepræsentanter og Landsklubben HK Skat travlt med at snakke tingene igennem og forsøge at svare på spørgsmål fra kollegerne.

- Mange af vores medlemmer har jo flyttet før. Og nogle har prøvet det flere gange, og nogle bliver nu flyttet tættere på deres hjem. Alligevel kommer meldingen som et chok for en del af medarbejderne. Nogle steder er der panik, mens andre er lettede, fordi de ikke skal flytte så langt som frygtet, siger Ulla Fabricius, der er formand for HK’erne i Skat.

Mange står med uvisheden

Hos HK Stat-formand Rita Bundgaard er der glæde over, at Skat giver medarbejderne tid til at overveje deres fremtid, og at man sammen med medarbejdernes organisationer har aftale en fair personalepolitisk værktøjskasse. Blandt andet er det aftalt, at medarbejderne så vidt muligt bliver varslet 6 måneder før en flytning.

- Rigtig mange medarbejdere står nu med uvisheden. Kan jeg flytte med jobbet? Kan jeg pendle? Er det nu, jeg skal gå på pension? Eller er det nu, jeg skal prøve noget helt nyt? Det er positivt, hvis ledelsen har lyttet til medarbejderne og givet dem en rimelig tidshorisont, siger Rita Bundgaard, og fortsætter:

- Vi har jo vidst, at der ville komme en meget stor strukturændring, men derfor kan det alligevel være et chok for den enkelte, hvis end job fx flytter fra Nordsjælland til Næstved eller fra Aalborg til Herning. Jeg håber, de bruger hinanden og taler med deres tillidsrepræsentanter og sammen med deres familier finder ud af, hvad der er rigtigt for dem.

Flytningerne kommer ifølge redaktionens oplysninger til at ligge i perioden fra 3. kvartal 2018 til 4. kvartal 2020.

Direktør: Brug for alle gode kræfter

Selv om 2.600 i dag har fået besked om at deres job flytter, forventer Skat dog "kun" at 1.000-1.400 medarbejdere reelt vil skulle flytte med deres stilling.Skønnet bygger på, at cirka 2.300 medarbejdere frem mod 2021 forlader skatteforvaltningen, fordi de går på pension, mens mange andre vil få en ny stilling i en af skatteforvaltningens 7 nye styrelser, hvor der de kommende år ventes at skulle rekrutteres mindst 3.300 nye folk.

Merete Agergaard, der er nuværende direktør i Skat og kommende direktør i Skattestyrelsen, anerkender, at planen har stor betydning for mange medarbejdere i skatteforvaltningen.

- En reorganisering som denne indebærer svære beslutninger, som har betydning for mange dygtige medarbejdere. Her er det vigtigt at huske, at de flere tusinde ledige stillinger, der vil være i de kommende år, også giver mange nye jobmuligheder for de mange medarbejdere, der bliver bedt om at flytte. Vi har brug for alle gode kræfter, udtaler Merete Agergaard i en pressemeddelelse.

Skive og Thisted bytter folk

Flytteplanerne gav også rystelser i skattecenteret i Skive, hvor cirka 65 af 100 job bliver flyttet. Samtidig bliver et tilsvarende antal job i andre skattecentre flyttet til skattecenteret i Skive.

- Alle kan ikke flytte på grund af, at de er bundet til for eksempel Skive på grund af familie. De kan søge job her i Skive, som bliver slået op, sagde en af skattecenterets medarbejdere til det lokale dagblad.

- Det er ikke nogen sjov situation, hvis man skal til at køre 100 kilometer for at komme på arbejde, hvis man er vant til at kunne gå på arbejde. De medarbejdere i Thisted og Skive, som bliver flyttet til Skive og Thisted, kommer til at kunne vinke til hinanden, når de kører på arbejde, lød det fra en tillidsmand i Thisted, ifølge Skive Folkeblad.

Læs mere om de nye styrelser på www.Fra1til7.dk

Læs også: Vemodig sidste dag hos Skat i Holbæk

Medarbejderne var kaldt til møde klokken 10 og fik besked i løbet af formiddagen.

Læs guiden: Skal din arbejdsplads skal flytte - guide til statens HK'ere


SKAT

flere Nyheder om skat


Toppolitikere på folkemøde: Skat har brug for flere penge

15. juni 2018  | HK Stat

Der blev lovet flere ressourcer til Skat, da HK Stat sammen med FSR – Danske Revisorer diskuterede status på Skat med skatteminister Karsten Lauritzen


HK Stat på Folkemødet: Ordkamp for HK-job og fælles velfærd

12. juni 2018  | HK Stat  | HK SKAT

Det handler om HK-job og om hele Danmarks velfærd, når HK Stat løfter sin røst på Folkemødet. En eksplosion i antallet af akademikere i staten og fortsatte problemer i Skat med at kontrollere snyd og kradse danskernes gæld ind er afsæt for to debat-events.


Massivt flertal vil have bedre skattekontrol

27. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

83 procent af danskere vil gerne have en bedre og mere fair skattekontrol, viser en ny måling. Et klart flertal mener, at der skal ansættes flere folk i Skat til at løfte opgaven med bedre kontrol. Regeringen må lytte, siger HK Stat-formand Rita Bundgaard. Et stærkere skattevæsen er åbenlyst en folkesag, siger LO's formand.


Skat ansætter udlærte elever i stakkevis

14. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Tidligere var det stort set utænkeligt for elever i Skat at få job i organisationen, når deres elevtid sluttede. Sådan er det ikke mere. Alene i 2017 har Skat ansat 91 procent af de EUD-elever, der er blevet udlært hos dem i år.


S og DF lover ekstra medarbejdere til Skat

12. oktober 2017  | HK Stat

HK Stat, LO og FSR – danske revisorer stod 11. oktober 2017 bag høringen "Milliarder på spil" på Christiansborg. Alle i panelet var enige om at styrke Skat.


HK Stat går sammen med LO og revisorer for bedre skattekontrol

11. oktober 2017  | HK Stat

1.000 flere folk til skattekontrol kan skaffe 29 milliarder mere i statskassen frem mod 2025. Det viser en ny rapport udarbejdet for HK, LO og FSR – Danske Revisorer. Win win for alle undtagen snyderne, siger LO-formand Lizette Risgaard.


Milliarder på spil: Høring om Skat i Folketinget

18. september 2017  | HK Stat

I samarbejde med LO og FSR - Danske Revisorer sætter HK Danmark og HK Stat fokus på redningen af Skat med en høring i Folketinget den 11. oktober. Selv om der er blevet sat flere penge af til Skat, mangler der stadig penge til det nødlidende kontrolområde. Og der er milliarder på spil.


Skattedebat på Folkemødet: Sygt Skat frister svage sjæle

16. juni 2017  | HK Stat

Hvad skal der til, for at fremtidens skattevæsen fungerer? Det var emnet for en paneldebat arrangeret af Danske Revisorer på Folkemødet 2017, hvor blandt andre HK Stat-formand Rita Bundgaard udfordrede skatteministeren på spørgsmål om, hvordan man bedst får kontrol over skattesnyd.


HK Stat: Løfterig plan kræver rekruttering i stor stil

13. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Regeringen har sat det lange lys på og lagt en løfterig plan for den nødvendige reorganisering af Skat. Den kommende rundflytning bliver hård kost for medarbejderne. Med den påkrævede udvidelse af antallet af medarbejdere bliver der tale om en kæmpe rekrutteringsopgave, som HK gerne hjælper med, siger Rita Bundgaard, formand for...


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk