HK.dk logo

Regeringen udskyder ny samlet flytteplan

14. december 2017  |  HK Stat  | 

Der bliver ikke som varslet præsenteret en ny samlet runde flytning af statslige arbejdspladser før jul, men medarbejderne i Skat har i dag fået besked om deres flytninger.

- Vi har jo annonceret, at der vil komme en ny runde her i december måned, men vi må bare erkende, at der stadig udestår noget arbejde, som gør, at det først bliver i januar måned, vi er klar med præsentationen. Det siger minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), til DR Nyheder.

Mens regeringen bakser internt og med Dansk Folkeparti om en skattereform og udlændingestramninger, er næste etape af flytteplanen altså udskudt. HK Stat-formand Rita Bundgaard mener, at det både er godt og skidt, at uvisheden fortsætte for de medarbejdere, der ikke ved, om deres arbejde skal flytte.

- Det kan der være delte meninger om. For nogle af vores medlemmer betyder udsættelsen af planen, at de kan holde jul og vente med at få besked, mens andre går med en stor bekymring og helst ville have klar besked. Man kunne jo lidt forsigtigt håbe, at regeringen skal bruge lidt ekstra tid på planerne, fordi de arbejder intenst på at sikre en bedre finansiering af flytningerne, siger hun og fortsætter:

- Første runde af flytninger var klart underfinansieret. Vores fokus er, at medarbejderne bliver behandlet ordentligt både på de nye arbejdspladser og dem, der lukker. Og det er svært at få råd til at sikre ordentlige vilkår og en fornuftig overdragelse af opgaverne, hvis de statslige institutioner får en stor millionregning med i indflytningsgave.

Løkke ville give statsjob i julegave

Under folketingets åbningstale den 3. oktober 2017 lagde Lars Løkke Rasmussen (V) ellers op til at give flere kommuner ude i landet en tidlig julegave ved at annoncere flytningen af tusindvis af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet i december.

Men den tidlige julegave bliver altså annulleret i første omgang, siger Sophie Løhde, der nu siger, at planen præsenteres i januar.

- Jeg vil ikke haste et eller andet på plads to minutter i lukketid før jul. Det er ikke ordentligt overfor de berørte medarbejdere og deres familier, synes jeg. Derfor synes jeg også, at det er mere ordentligt, at vi siger nu, at det bliver i januar, siger hun til DR.

Afviser sammenhæng med blåt kaos

Sophie Løhde afviser ifølge DR Nyheder, at det er de tumultariske forhandlinger på Slotsholmen, der forsinker præsentationen af udflytningens anden etape.

- Det har sådan set ikke nogen betydning for det her. Man må gerne lave alle sine spændende spekulationer, men kendsgerningerne er bare, at vi ganske enkelt ikke er færdige endnu, siger hun.

Imens den samlede plan er udskudt, fik medarbejderne i Skat besked om deres flytninger i dag.

Læs også:  Provinsen har ikke fået flere statsjob trods udflytning 


Udflytning

Nyheder om udflytning


Kæmpechok for medarbejderne - Miljøstyrelsen flytter igen

23. januar 2018  | HK Stat

Uforståenhed og undren hos HK'erne i Miljøstyrelsen. Endnu engang skal de omstille sig. På trods af chokket, var det nogle meget velovervejede medlemmer, som mødte faglig konsulent Stig Raff til medlemsmødet.


4.024 job flytter i længe ventet runde

17. januar 2018  | HK Stat

Godt 4.000 job skal placeres rundt i landet. Den allerede kendte flytteplan i Skat og nye job i forsvaret tæller med, så omkring 1.800 fik onsdag besked om, at deres job flytter.


HK Hovedstaden er klar til ny flyttebølge

17. januar 2018  | HK Stat  | Hovedstaden

HK Stat i hovedstaden forbereder sig på mange telefonopkald fra medlemmer og ekstra besøg på flytteramte arbejdspladser. Ny flytteplan kommer i dag 17. januar 2018.


10.000 kroner ekstra til ledige efter udflytning

05. januar 2018  | HK Stat

En statsansats job er blevet 10.000 kroner mere værd. Det viser indholdet i et nyt sæt regler om vilkårene for blandt andre dem, der må ud og finde andet arbejde, når deres job bliver udflyttet.


HK'er i høring om flytning af statsjob: For fedtet

07. december 2017  | HK Stat

Landdistrikter og borgmestre vil have langt flere statslige arbejdspladser flyttet væk fra hovedstaden. Husk, at det har konsekvenser, og at flytningerne er underfinansierede, sagde Rita Bundgaard til politikerne ved høringen på Christiansborg 5. december 2017.


Statsrevisorer vil have grundig undersøgelse af udflytning

13. oktober 2017  | HK Stat

Hvad er konsekvenserne når 3.900 statslige arbejdspladser flytter? Hvad betyder en flytning for driften? Hvad er de samlede omkostninger? De spørgsmål skal Rigsrevisionen nu undersøge. HK Stat-formand ser frem til svarene, men efterlyser her og nu-evaluering, før næste flytterunde begynder.


Staten anker dom om, hvor langt ansatte skal følge med jobbet

22. august 2017  | HK Stat

HK Stats formand undrer sig over, at staten er så optaget af at få slået fast, hvor langt en medarbejder skal acceptere at lade sig flytte rundt.


Grønlandske søkort havareret i udflytning

16. august 2017  | HK Stat

Produktionen af vigtige søkort til Grønland er gået fuldstændig i stå efter flytningen af Geodatastyrelsen til Aalborg. Det skriver Politiken. Regeringen beskyldes for løftebrud.


HK vinder principiel sag om, hvor langt statsansatte skal følge med jobbet

11. august 2017  | HK Stat

183 kilometer længere ud og hjem og en fordobling af rejsetiden er mere, end en statsansat skal tåle, når hendes arbejdsplads flytter. Det fastslår byretten i Randers i ny dom i principiel sag, rejst af HK Stat. Tålegrænsen er med til at afgøre, om en ansat mister dagpenge, hvis hun ikke flytter med jobbet, fx fra Viborg til Hjørring.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk